Canlı bombalarla ilgili iddianame mahkemeye gönderildi


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yılbaşında Ankara'da saldırı planlayan canlı bombalar Musa Canöz ve Adnan Yıldırım ile canlı bombalarla irtibatı olduğu belirtilen 2 kişi hakkında iddianame tamamladı. İddianame terör suçlarına bakan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianame, bugün Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede canlı bombalar Canöz ve Yıldırım'ın 'silahlı terör örgütüne üye olma ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme' suçlarından cezalandırılması istendi. Canlı bombalara yardım ettiği öne sürülen Mustafa Mol'un 'silahlı terör örgütüne üye olma ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme'den cezalandırılması istenirken, Zafer Altan'ın ise silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan cezalandırılması istendi.

İddianamede canlı bombalar Canöz ve Yıldırım'ın Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Tugayı ve Deniz Kuvvetleri lojmanlarında keşif yaptıkları yönünde bilgi alınması üzerine teknik takip kararı alındığı anlatıldı. İddianamede, canlı bombaların yakalandığı evde, faal olan 5 kilisenin adresi ve ayin saatlerinin yazılı olduğu iki adet yazılı doküman bulunduğu kaydedildi.

Şüphelilerden Musa Canöz, Adnan Yıldırım ve Mustafa Mol'un mevcut dönemi tağut kafir dönem adlandırdıklarının vurgulandığı iddianamede şu ifadelere yer verildi: "Şüphelilerin Suriye'deki çatışma bölgelerine geçiş yaptıkları, orada IŞİD terör örgütü bünyesinde askeri ve ideolojik eğitim aldıkları ve çatışmalara katıldıkları, Ankara'da çatışma bölgeleri ile bağlantılı olarak faaliyet gösteren Musa Canöz'ün Suriye'ye cihat amaçlı ailesi ile birlikte gittiği ve kardeşi ile amcasının çatışmalarda ölmesinden Türkiye Cumhuriyeti devletini sorumlu tuttuğu Musa Canöz ve Adnan Yıldırım adli şüphelilerin Mustafa Mol'ın talimatı ve yönlendirmesi ile canlı bomba olarak eylem yapacakları esnada yakalandıkları, Zafer Altan'ın ise IŞİD saflarına eleman temin ettiği Ebu İbrahim kod adli Mustafa Mol ile telefon bağlantısının olduğu anlaşıldı."
CİHAN
<< Önceki Haber Canlı bombalarla ilgili iddianame mahkemeye gönderildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER