Cannoli'ye hayır demeyiz!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mart 10 2025
Samanyoluhaber.com yazarlarından Kadir Gürcan köşe yazısında, yeni İmralı sürecini yazdı.
Bir telefon trafiğidir almış başını gidiyor. Bizi kimse aramadığı için biraz içerledik ama onu da sinemize çekelim! Türkiye'nin kronik problemi terörü durdurma girişimi ile alakalı görüşmelerde İmralı heyeti haricindeki herkes, özellikle hükümet kanadı, nedense net bir görüntü vermekten uzak duruyor. İşler tersine giderse “Olay Yeri İnceleme'ye TC. Kimlik Kartı bırakmayalım!” diye düşünüyor olabilirler. Keşke isimlerinin karıştığı netameli ve akçeli işler bu kadarla kalsaydı, heyhat!
Düne kadar terör örgütü lideri olarak isimlendiren şahıs, üçüncü görüşmeden sonra ilginç bir görüntü ile sürecin fotoğraf albümüne dahil oldu. Fotoğraf karesi, kavgalı olduğu hükümetle pazarlık şansı yakalayan illegal oluşumların tipik bir örneği. Şimdilik telefon ile idare edilen gelişmeler için kullanılacak yeni dil ve terminoloji zaman içinde gelişecek gibi görünüyor. Ne olduğu hususunda en küçük bir fikri olmayan havuz medyası “Ben teröristbaşı demeye devam edeceğim!” entel afillenmelere yatıyor. Bütün havaları kulaklarının hafif çekilmesine bakar. Bugün terörist olan, yarın freedom fighter, özgürlük savaşçısı oluverir, kafanızı yormayın.
Görüşme trafiğini belirleyen ekip gelişmelerden memnun. İmralı'nın “Silah bırakın!” çağrısı “Ateşkes!” ile karşılık buldu. Bunu “Silah bırakmıyoruz ama, şimdilik ateşkeste bir mahsur yok!” şeklinde anlamak manasız bir vehim ve pinpiriklik olmaz. Meşhur Godfather filminin unutulmaz cümlesi “Leave the gun take the cannoli!”, silahı bırak rulo tatlıyı al! esprisi devam eden süreçte tek taraflı olarak “Silahı bırakmayız ama, cannoli'ye de hayır demeyiz! Nasıl olsa kilo ve kollestrol problemimiz yok!” şekline dönüştü. Hükümetin isteksizliğine rağmen İmralı görüşme heyeti şimdiye kadarki kazanımdan memnun ve koltuk değneği muhalefet ile düğün yerinde halay çekmeye hazırlanıyorlar. Aman fazla yüklenmeyin, kalp pili'nin direncine pek güven olmaz. Ned
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







