Canon, 4K teknolojili ürünlerini tanıttı


Fotoğraf makinesi üreticisi Canon, 4K teknolojili ürünlerini tanıttı. 4K kalitesinde çekim yapan video kamera, referans monitörü ve lens teknolojilerindeki yenilerin tanıtıldığı toplantıda pek çok teknoloji meraklısı, yeni ürünleri ilk kez görme şansı buldu. Markanın ürün yöneticisi Cüneyt Akman, markaların izleyicilerden gelen yüksek kaliteli görüntü talebini karşılamaya çalıştıklarını, bunun için de teknolojik imkanların şimdiden 8K teknolojisini üretmeye başladığını söyledi.

Canon markalı yeni teknoloji kamera ve lensler sektör temsilcileri ve meraklıları bir araya getirdi. Görüntü teknolojisindeki gelişmelerin büyük hızlı ilerlediği sektörde markalar yeni ürünleri ile hem müşterilerine en iyi ürünleri sunmaya hem de teknoloji yarışında önde olmak için çabalıyor. Yeni görüntü kalitesi kriterlerini ürünlerinde kullanmaya başlayan markalardan Canon da 4K çekim yapan video ve lenslerini görücüye çıkardı.
Baş döndüren hızla ilerleyen teknolojik gelişmeler görüntü kalitesinde çıtayı her geçen yukarı çekiyor. Bu yarışta bir adım önde olmak için büyük yatırım yapan markalar yeni ürünlerini bu amaçla piyasaya sürüyor. Canon'un kamera ve lensleri de yeni teknolojilerin uygulandığı modeller arasına girdi. Markanın, Maslak Ata Center'da düzenlediği tanıtım toplantısında yeni ürünler sektör temsilcileri ve yayıncıların beğenisine sunuldu.

Markanın ürün yöneticisi Cüneyt Akman, standart definition kameralardan başlayarak high definition, 2K ve 4K'ya gelindiğini belirterek son kullanıcıların bundan daha yüksek kalitede görüntü teknolojisinin evlerimizde, odalarımızda yer alacağını anlaması gerektiğini belirtti. 4K kalitesinde yüksek detay ve renk derinliğine sahip kameraları sergilemeye başladıklarını belirten Akmkan, buna ek olarak lens üreticisi olan Canon'un 4K özellikli lenslerinin de meraklılarını beklediğini anlattı.

Yeni teknolojilerde görüntü yönetmenlerinin işini kolaylaştıracak yeni display'ler üretildiğini de belirten Akman, "Taşınabilir, 4K özellikli bu cihazlardan görüntü yönetmenleri oraya bakarak ne çektiğini, nereye müdahale etmesi gerektiğini görebilecek. Özel bir ürünümüz de ışık hassasiyeti ile ilgili. Genelde standart makinalar 1000-15 bin ASA aralığında çalışır. Canon'un özel geliştirdiği bir ürün var. Tam 4 milyon ISO'ya çıkabiliyor. Yani gece karanlığında bile siz, aydınlıkmışçasına renkli çekim yapabiliyorsunuz." dedi.

4K'YI KONUŞURKEN 8K ÇEKEN KAMERALARIN PROTOTİPLERİ ÜRETİLDİ

C300 Mark 2 modelini tanıttıklarının altını çizen Akman, "4K çeken modelimiz. Bu bizim için yeni bir atılım getirdi. Çok daha yüksek yayıncılık kalitesine ulaşarak broadcast yayıncılıkta, sinema çekimlerinde görüntü yönetmenlerinin istediği görüntüyü onlara sunmaya çalışıyoruz." Dedi. Teknoloji yarışında her şeyin bir anda 2K, 4K seviyesine gelmediğini, grift ilişkiler bulunduğunu hatırlatan Akman, bir kuruluşun HD çalışırken bir başkasının SD kalitede çalıştığını belirterek "Sektörün kendisini yenileyebilmesi, tüketicinin daha yüksek görüntü kalitesi talebini karşılamak için 8K'lara ve üstüne kadar çıkacak. Nitekim 2 ay önce Canon, Fransa'da 8K teknolojili prototip kameralarını tanıttı. Aslında geleceğin teknolojisi de bugünden üretiliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Canon, 4K teknolojili ürünlerini tanıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER