Çaresiz anne 4 çocuğu ile yardım bekliyor


BATMAN (CİHAN)- Batman'da eşini 4 yıl önce kaybeden ve 4 çocuğuna bakmakta zorlanan kadın, yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

Güneykent Mahallesinde ikamet eden, kocasını 4 yıl önce kaybeden Hasine Turan, kaynanası ve 4 çocuğu ile beraber harabe bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Camları kırık olan, tavanı damlayan bir evde zor günler geçirdiklerini anlatan Turan, tek geçim kaynaklarının Sosyal Yardımlaşma Vakfından 2 ayda bir aldıkları 500 lira olduğunu söyledi.
Türkçe bilmeyen ve sıkıntısını Kürtçe anlatan Hasine Turan, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma Vakfından aldıkları paranın kendilerine yetmediğini belirterek, 4 çocuğu ile beraber yardıma muhtaç olduğunu ifade etti. Eşini 4 yıl önce kaybettiğini ve o günden bu yana geçim sıkıntısı yaşadıklarını anlatan Turan, "Evimin tavanı damlıyor. Evimiz çok soğuk, camları hep kırılmış, zor durumdayız. Evimin içinde hiçbir şey yok, Allah rızası için bize yardım edin." diye konuştu.

'ÇOCUKLARIM DIŞARIDA DERS ÇALIŞIYOR'

Evinin durumu iyi olmadığından dolayı çocuklarının bahçede ders çalıştığını aktaran Turan, şöyle devam etti: "Hava bazen güzel olunca çocuklarım dışarıya çıkıp bahçede ders çalışıyor. Bizim kimsemiz yok, yardıma ihtiyacımız var. Çocuklarım hastalandığında ilaç alamıyorum. Elektrik ve su parasını ödeyemiyoruz. Evimin her tarafından fare ve böcekler içeri giriyor. Evimin onarılmasını istiyorum. Allah rızası için sesimi duyun."

Hasine Turan'ın oğlu Osman ise yardım beklediklerini belirterek, zor durumda olduklarını kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Çaresiz anne 4 çocuğu ile yardım bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER