Fırsatçılara gün doğdu: Bir şişme bot beş bin dolara çıktı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mart 3 2020
İstanbul’un göbeğinde Karaköy’de göçmen kaçakçıları kıyasıya bot pazarlığı yapıyor. Bir hafta öncesine kadar 2 bin dolara satılan 30 kişilik botlar 3 bin 500 dolardan alıcı buluyor, bazı botların fiyatı 5 bin dolara kadar çıkıyor.
Hürriyet'ten Emre Eser'in haberine göre Yunan ve Bulgar sınırına akın eden göçmenler kaçakçılara ve fırsatçılara gün doğmasına yol açtı. Nehirden ve denizden sığınmacıları botlarla Avrupa’ya geçiren kaçakçılar gelen talebi karşılamak için adeta yarış içerisinde.
Karaköy’de bot ve deniz motoru satan esnaf, elindeki ürünlerin iki günde bittiğini söyledi. Bu noktada Hürriyet ekibi, sığınmacı kaçakçılığı yapan bir Iraklı ile de satıcı gibi temasa geçti. Ellerinde bot ve motor olduğuna ikna olan Iraklı, Hürriyet ekibiyle kıyasıya bir pazarlığa girişti.
İndirim istedi
Kaçakçı ilk etapta 4 tane bota ihtiyacı olduğunu söyledi. Eğer sığınmacılardan daha fazla talep gelirse Hürriyet ekibinden tüm ürünleri nakit olarak satın alabileceğini de ısrarla dile getirdi. Piyasada şu anda 30 kişilik 8 metrelik şişme botların satış fiyatı 3 bin dolardan başlıyor. Hürriyet ekibi de kaçakçıya ellerindeki botları 3 bin 500 dolardan verebileceklerini söyledi. “4 tane birden alıyorum. Markasına göre sen de biraz indirim yaparsın” diye cevap verdi.
Karşıya her geçişte 10 bin dolar kazanıyor
3 bin 500 dolara 8 metre uzunluğunda 30 kişilik bir bot olan kaçakçılar her bir göçmenden Yunanistan’a geçme karşılığında 500 dolar alıyor. Kaçakçılar geçiş başına sığınmacılardan toplam 18 bin dolar topluyor. Bunun yaklaşık 2 bin dolarını da aracılara ulaşım masraflarına veriyorlar. Her geçişten kaçakçılar en az 10 bin dolar para kazanıyor.
'Elimizde ürün kalmadı'
Bölgedeki başka bir esnaf da kendilerine gelenlerin genelde Afganistan ve Irak uyruklu olduğunu belirterek, “Bundan birkaç gün öncesine kadar satışlarımız normaldi. Sınır kapılarının açılmasının ardından sabahın erken saatlerinde gelmeye başl
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi2.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!3.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı10.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hu...


