Çarpıcı "Berat Albayrak" iddiası

TV 5'te gazeteciler Mehmet Ali Kulat, Orhan Uğuroğlu ve Nuray Başaran'ın katıldığı programda Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AKP) konuşulan son iddialar müzakere edildi. Buna göre 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde başarısız olan teşkilatları ve parti yöneticilerini değiştirmek için haziranda olağanüstü kongreye gidilecek. Berat Albayrak'ın Dışişleri'ne kaydırılabileceği de iddia ediliyor.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ve Ankara'yı kaybettiği 31 Mart akşamında yaptığı balkon konuşmasında partililere değişim sözü vermişti. 

Mehmet Ali Kulat, Orhan Uğuroğlu ve Nuray Başaran, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde Ankara ve İstanbul’u kaybeden AKP’deki gelişmeleri TV5’te değerlendirdi.

BERAT ALBAYRAK, DIŞİŞLERİ BAKANI MI OLACAK?

AKP lideri Erdoğan’ın 31 Mart akşamı balkon konuşmasında kabinede ve parti yönteminde değişikliğe gidileceğinin işaretlerini vermesi Ankara kulislerini hareketlendirdi.

En ilginç iddialardan birini gazeteci Orhan Uğuroğlu aktardı. TV 5’te programa katılan Uğuroğlu, Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın ilk kabine değişikliğinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Dışişleri Bakanlığı'na getirileceğini iddia etti.

"DAMADINI GENEL BAŞKAN DA YAPABİLİR"

Yeni Çağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, Erdoğan’ın damadı Albayrak’ı AKP Genel Başkanı yapmak için adımlar atacağını da iddia etti. 

Erdoğan’dan sonra AKP’nin başına Berat Albayrak’ın geçebileceğini belirten, Uğuroğlu, “Eğer haziranda kurultay olursa Erdoğan, Berat Albayrak’ı AKP Genel Başkanlığı’na da aday gösterebilir.” dedi.

Gazeteci Nuray Başaran da AKP’de hızlı değişimler yaşanacağını işaret etti ve haziranda kongre olacağı bilgisini siyaset kulislerine dayandırdı.

ERDOĞAN, BAKANLAR HAKKINDA ARAŞTIRMA YAPTIRDI

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat ise Erdoğan’ın kabineden memnun olmadığını ve bakanları araştırdığını söyledi.

Kulat, “Seçim döneminde AKP'nin yaptırdığı bazı kamuoyu araştırmalarında bakanların performansı da soruldu, fakat sonuçlar basınla paylaşılmadı.” dedi.

<< Önceki Haber Çarpıcı "Berat Albayrak" iddiası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER