Çarpıcı iddia: Belki eylül sonlarında...
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 6 2020
Paylaş
X Post
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Saltık, Türkiye’nin salgınla mücadelede başarısız olduğunu ve verilerin gizlendiğini söyledi.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Saltık, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına dair çarpıcı sözler sarf etti.
"Belki eylül sonlarına doğru kaçındığımız, ötelediğimiz 14 günlük kapatmaya zorunlu kalacağız." diyen Saltık'a göre test sayılarının yetersiz.
Saltık, “Örneğin Rusya 198 bin, İngiltere 246 bin test yapmış her 1 milyon nüfus için. Ölüm sayıları olarak bakıldığında ise Türkiye’nin 5 bin 748’e ulaştığını görüyoruz. Açıklanan rakamların Türkiye gerçeğini hiç yansıtmadığı gerçeği ile karşı karşıyayız." dedi.
VALİLİKLER BAŞKA BAKANLIK BAŞKA TELDEN ÇALIYOR
Saltık illerin açıkladığı vak'a sayıları ile Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı veriler arasında uçurum olduğunu söyledi.
Saltık şöyle devam etti: "Örneğin Erzurum Valiliği günlük 200, Malatya Valiliği ise günlük 100’ün altına inmeyen vak'a sayılarını açıkladı. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın verilerine baktığımızda, Erzurum ve Malatya’yı içine alan, her biri 6-7 ili içeren 2 ayrı bölge için 45 dolayında vak'a bildirildiğini gördük.” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Antalya Büyükşehi Belediyesi davası: Tahliye edilen 3 kişi hakkında yakalama kararı!2.Freedom House 2026 raporu: Türkiye’de ‘adil yargılanma hakkı’ 4 üzerinden 0 puan3.İran'dan ABD ve İsrail'e: Sizi bu topraklara gömeceğiz4.CHP'nin Saraçhane mitinginden sonra gözaltına alınan 35 kişiden 2'si tutuklandı5.AB'den Türkiye'ye EURO teklifi

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER










