Çarpıcı iddia: Türkiye'de tanı koymadığımız 1 ila 5 milyon Korona hastası var

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Osman Erk'ten önemli tespit: "Bilimsel verilere göre bir hastaya karşılık on ila elli vak'a vardır."

Çarpıcı iddia: Türkiye'de tanı koymadığımız 1 ila 5 milyon korona hastası var

TV 100'de katıldığı programda konuşan Prof. Dr. Osman Erk, Türkiye'de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına yakalananların sayısına dair çarpıcı bir iddiada bulundu.

PROF. DR. ERK: BİLİMSEL VERİLERE GÖRE 1 İLA 5 MİLYON HASTA

Türkiye'de koronavirüs tanısı koyulmayan 1 ila 5 milyon vaka olabileceğini belirten Prof. Dr. Osman Erk'in açıklaması şöyle: "İhtiyatlı bir iyimserlik içerisindeyim. Bizim vak'a sayılarımızı verdik, 117 bin vak'a var. Bilimsel verilere göre; tanı konulan bir vak'aya karşılık toplumda tanı konmayan en az 10 ila 50 vak'a vardır." 

"Bu rakamdan yola çıkarsak bizim tanı koymadığımız 1 ila 5 milyon Covid hastası şu anda toplumda yaşamaya, dolaşmaya devam ediyor." diyen Erk, "O yüzden tedbirleri elden bırakmamalıyız. İhtiyatlı bir iyimserlik içerisinde olmalıyız. Önlemlerle ilgili bir iyileştirme yapılacaksa, bunun da çok kademeli ve yavaş yavaş olması gerekir."
<< Önceki Haber Çarpıcı iddia: Türkiye'de tanı koymadığımız 1 ila... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER