CarrefourSa ile Kiler'in birleşmesi tamamlandı


CarrefourSa ile Kiler'in birleşmesi tamamlandı. Böylece Kiler'in yüzde 97,27'si CarrefourSA'ya geçti. CarrefourSA ve Kiler hisseleri, 04 Ocak Pazartesi gününden itibaren Borsa İstanbul'da tek hisse olarak işlem görecek.

CarrefourSA, 31 Aralık 2015 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklama 8 Temmuz 2015'de devraldığı Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret ile Kiler Ankara Mağazacılık Sanayi ve Ticaret AŞ'nin CarrefourSA ile birleşmesinin tamamlandığını duyurdu.

CarrefourSA, 2015 yılının son gününde Türk Ticaret Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca verilen izinler doğrultusunda Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ ile Kiler Ankara Mağazacılık Sanayi ve Ticaret AŞ ile birleşmesini tamamladı. Birleşme, izinlerin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda duyurulmasıyla işlerlik kazandı.

"ORGANİK OLARAK BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet T. Nane, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Kiler'in CarrefourSA'ya devrini ve sürecin tamamlanmasını değerlendirdi. Nane, "CarrefourSA bünyesinde yönetimin Sabancı Holding'e geçmesiyle birlikte geçtğimiz iki yıl içinde hem bir çok alanda yatırıma imza atarak organik bir büyüme oranı yakaladık hem de satınalma fırsatlarını değerlendirerek büyümemize hız verdik. Bugün için yatırımlarımızı sindirmeye devam ederken organik büyümemizi ve paydaşlarımız açısından artan değer ifade eden başarı öyküleri kaydetmeyi sürdüreceğiz. Bu önemli birleşmenin sektörümüze, CarrefourSA'ya ve Kiler'e hayırlı olmasını temenni ederim." dedi.

2015 yılı Mayıs ayında duyurulan satınalma, CarrefourSA'nın bir yıl içinde gerçekleştirdiği üçüncü satın alma oldu. Daha önce İsmar'ın Türkiye çapındaki 26 marketi ile Antalyalı 1e1 Marketleri'nin 29 marketini bünyesine katan CarrefourSA, Kiler birleşmesinin tamamlanmasıyla büyüme yolunda emin adımlarla ilerliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber CarrefourSa ile Kiler'in birleşmesi tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER