Çavuşoğlu'ndan şok hareket

AP eski üyesi Duff, Çavuşoğlu'nun görevi bırakmadan önce kendisini blokladığını doğruladı.

Çavuşoğlu'ndan şok hareket

Avrupa Parlamentosu üyesi Andrew Duff'la girdiği ‘yalan' polemiği ve verdiği sözü tutmamasıyla hafızalarda yer eden Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun İngiliz siyasetçiyi Twitter'da blokladığı ortaya çıktı.

Kendisine ilk ismi ile hitap eden ve ‘dostum' diyen Çavuşoğlu tarafından neden bloklandığını sorduğumuz Duff, eski bakanın eleştirilere tahammül edemediğini söyledi.

Duff, “Bazıları Twitter'ı diğerlerine göre daha iyi kullanıyor. Çavuşoğlu'nun kendisini eleştiren çok sayıda kişiyi blokladığı anlaşılıyor. Siyasetçilerin, sosyal medyada eleştirilere tahammül edememeleri demokrasi için kötü haber.” dedi. AP'nin eski İngiliz Liberal üyesi Duff, Çavuşoğlu'nun tanıdığı en kötü Türk dışişleri bakanı olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, 30 Mart seçimleri sonrası basına yaptığı görüntülü açıklamasında AP üyesi Andrew Duff'ın Hizmet Hareketi tarafından ‘ayarlandığını' ve bu sebeple AKP'yi eleştirdiğini ima etmişti. Duff, Brüksel ziyaretinde bu iddiasını kendisine hatırlatınca, Çavuşoğlu Zaman'ı yalancılıkla itham etmiş, görüntülü kayıtlara rağmen böyle bir lafı etmesinin mümkün olmadığını, konuşmasının metnini Ankara'ya döner dönmez hemen kendisine göndereceği sözü vermişti. Zaman'ın bu konudaki sorusunu cevaplayan Duff, esprili şekilde, “Hayır. Makamından ayrıldığı için gönderecek vaktinin kalmadığı anlaşılıyor.” diyerek konuşma metninin verilen söze rağmen hâlâ kendisine ulaşmadığını söyledi.

TÜRK SİYASETİ PARANOYAYA TESLİM
AKP iktidarının 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasının ardından ortaya attığı “paralel yapı” tezine de AB'de kimsenin inanmadığını belirten Duff, “Hizmet Hareketi var ve etkileyici bir organizasyon. Ancak istese bile Gülen'in darbe yapabileceğine dair hiçbir delil yok. Erdoğan yönetimindeki Türk siyaseti paranoyaya teslim oldu.” dedi. “Erdoğan başkanlık talebinde başarılı olursa Türkiye nereye doğru gider?” sorusuna ise, “Eğer kasımda seçimleri kazanırsa Türkiye Ortadoğulu bir otokrasi olma yolunda mesafe kat etmiş olacak ve Avrupalı liberal demokrasi olma hedeflerinden uzaklaşacak.” cevabını verdi.

<< Önceki Haber Çavuşoğlu'ndan şok hareket Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER