Çaya Çorbaya 'F... ': Dink Cinayeti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 17 2023
Avukat Ömer Turanlı Agos Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastı tetikçisi Ogün Samast'ın tahliye edilmesi sonrası başlayan tartışmaları analiz etti
AV. ÖMER TURANLI
Aslında bu yazı dizisini devam ettirme niyetim yokken, Merdan’ın “Hrant Dink F... tarafından planlanarak öldürüldü” yalanını duyunca, dizinin devam etmesi gerektiğini anladım. Çünkü ne yalanlar bitiyor ne de yalancılar sahneyi boş bırakıyor.
Merdan kendini, tarihin akışını tek bir sihirli kelimeyle açıklayabilecek bir falcı gibi görüyor: " F... ". Bu kelime, Merdan'ın gözünde, Hrant Dink cinayetinin ardındaki bütün perdeyi kaldıracak büyülü bir anahtar gibi. Ancak bu aslında, cinayetin gerçek faillerini ve azmettiricilerini bir çırpıda göz önünden çekmeye çalışan basit bir sihirbazlık numarası. Merdan, gerçeklerle alay ediyor ve bunu da topluma yutturmaya çalışıyor. Gelin Merdan’ın iddiasını gerçeklerin süzgecinden geçirerek test edelim.
Merdan’ın sihirbazlık numarasına göre muhtemel “ F... ” listesi şöyle olmalı mesela:
2002 yılında Şanlıurfa'da konuşmacı olarak katıldığı bir sempozyumda "Ben Tu¨rk değilim, Tu¨rkiyeliyim ve Ermeni'yim" şeklinde beyanda bulunduğu için Hrant Dink hakkında ‘Tu¨rklu¨ğu¨ Neşren Tahkir ve Tezyif’ suçlaması ile dava açan savcı da " F... ".
2003 yılında, Hrant Dink'e karşı Sydney'de bulunduğu sırada silahlı bir eylem gerçekleştirmek için girişimde bulunan ulusalcı grup da " F... ".
O dönem, bomba yapım tekniklerinin anlatıldığı ve içeriğinde Ermeni cemaatine ait okul, kilise ve kurumların adresleri belirtilmek suretiyle hedef gösterildiği bir internet sitesinin sahibi olan ve o dönem gözaltına alınan Gökhan Türkmen denen aşırı milliyetçi kişi " F... ".
21 Şubat 2004 tarihinde Hu¨rriyet gazetesinin Agos gazetesi ve Hrant Dink'i hedef alan manşetini attıran Ertuğrul Özkök de " F
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı3.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi4.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı5.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest
6.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı7.Emniyet Müdürü, eşine, şöförlü çakarlı araç tahsis etmiş!8.Halep'te gerilim! Valilik binası insansız hava aracıyla vuruldu9.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!10.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







