Çaycuma Köprü Faciası'nda ölenler 4. yılda dualarla anıldı


Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, 15 kişiden 4'ünün cesedine ulaşılamayan köprü faciasının 4. yılında acılar tazelendi. Kur'an-ı Kerim ve dualarla anılan 15 kişi anısına, olayın meydana geldiği Filyos Çayı'na 15 adet karanfil bırakıldı.

Köprü faciasının 4. yıl dönümünde, Çaycuma Belediyesi ve İlçe Müftülüğü'nün katkılarıyla, 6 Nisan Anıtı önünde, hayatını kaybeden 15 kişi anısına anma programı düzenlendi. Törene; Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, CHP eski Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ile köprüde hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda, Çaycuma İlçe Müftüsü Arcaklıoğlu tarafından köprü faciasında hayatını kaybeden vatandaşlar için dua edildi.

Geride derin acılar bırakan olayın üzüntüsünü halen yaşadıklarını dile getiren Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, "4 yıl önce yaşanan ve derin izler bırakan olayı yeniden yaşadık. Gelişmiş ülkelerde tesadüfen ölümler olmaz. İnşallah bundan sonra buna benze facialar yaşamayız." diye konuştu.

Kaymakam Serkan Keçeli ise şunları söyledi: "Köprü faciasında ölen arkadaş ve kardeşlerimizi anmak ve arkalarından bir dua yollamak üzere toplandık. Vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Allah tüm Türkiyemizi bu tür afetlerden korusun."

Programın sonunda köprünün üstüne çıkan vatandaşlar, faciada hayatını kaybeden 15 kişi için Filyos Çayı'na 15 karanfil bıraktı.

OLAY

6 Nisan 2012'de 252 metre uzunluğundaki Çaycuma Köprüsü'nün 48 metrelik bölümünün çökmesiyle oluşan faciada 11 kişi hayatını kaybetmiş, aralarında dönemin Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in üniversite öğrencisi olan yeğeni Sezgin Gülşen (21), Kadın Saraç (49), Tahir Özkara (66) ve Necati Azaklıoğlu'nun (59) cesetlerine ulaşılamamıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Çaycuma Köprü Faciası'nda ölenler 4. yılda dualarla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER