Çayını döken üretici: Bunlara oy verirsem Allah o elimi benden alsın!

Çayını döken üretici: Bunlara oy verirsem Allah o elimi benden alsın!

Rize'de, bir çay üreticisi, topladığı çayının Çaykur'a ait bir fabrika tarafından evsafa uygun olmadığı gerekçesiyle alınmamasına kızarak Çaykur önünde eylem yaptı. Üretici, aracına yüklediği yaklaşık 300 kilogramlık yaş çayı Çaykur binası önüne dökerek, "Bunlara oy verirsem Allah o elimi benden alsın. Bu nedir, kendi ülkemde zulüm yaşıyorum. Yetti artık." dedi.

İsminin Arif Kosif olduğu öğrenilen 66 yaşındaki kalp hastası kişi, şahsi aracına yüklediği yaklaşık 300 kilogramlık yaş çay ile Çaykur binası önüne geldi. Aracından çayını indiren Kosif, etraftaki kişilere aldırış etmeden çayı genel müdürlük binası önüne döktü. Binada bulunan yetkililer yaşlı adamın tek başına gerçekleştirdiği eylemi önlemeye ve şahsı sakinleştirmeye çalıştı. Yaşlı adam, etrafında toplanan yetkililere Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile görüşmek istediğini söyledi ancak çabaları sonuç vermedi. Çayının, bağlı bulunduğu fabrikanın alımyeri tarafından evsafa uygun olmadığı gerekçesiyle alınmadığını öne süren Kosif, duruma tepki göstermek adına çayının bir kısmını dereye döktüğünü, diğer kısmını da tepki amaçlı kurum önüne döktüğünü ifade etti. Yaşananlar, yoldan geçen bir vatandaş tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Görüntüde yaşlı adamın şöyle konuştuğu görüldü: "İmdat bey hep şehir dışında. O İmdat bey gelene kadar, gece gündüz buradayım ben. Avrupa'dan özel mektup geldi çayımı almamak için, herkesin çayını aldılar benimkini almadılar. Niye biliyor musun? Evimin cephesine Türk bayrağı yaptırdım. 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazdırdım. Beni mimlediler. Niye? Ben vatan haini miyim? Araştırın bakalım ben bu vatana herhangi bir ihanette bulundum mu? Herkesin çayını aldılar benim çayımı almadılar. Bunlara iki kere oy verdim. Bunlara oy verirsem Allah o elimi benden alsın. Kendi ülkemizde zulüm yaşıyoruz, yetti artık ya. Buraya geldi ya. Zulüm yaşıyoruz, zulüm. Gelsin İmdat bey bana iki kelime etsin, beni ikna etsin. Koltukta oturmakla değil. Geleceksin orada o sabahın köründe yamaçlarda çayı toplarken göreceksin nasıl oluyor diye. Yazık değil mi ya? O oturduğu yerden açıklama yapıyor. Benim siyasetle bir ilgim yok. Ama bu ne zulümdür ya? Allah aşkına böyle bir şey olur mu? Bu ne zulüm. Tersane Çay Fabrikası özel ekip gönderdi herkesin çayını aldılar. De bana kardeşim 'ya bir daha böyle bozuk çay getirme' getirirsem tamam. 3 gün önce hastaneden çıktım. Helalinden çalışıp kazanmak istiyorum. Bu ne zulümdür, bu ne zulümdür ya."

Yaşlı adam, yetkililerin kendisini bilgilendirmesi sonrası aracıyla bina önünden ayrıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Çayını döken üretici: Bunlara oy verirsem Allah o elimi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER