Çayır:'Fail-i meçhulleri cemaate yıkma girişimi zıvana'

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, fail-i meçhul cinayetler ile cemaat bağlantısının araştırılmasına tepki gösterdi. "İşin vardığı yer tam bir zıvana" diyen Çayır, bir yerlere yamayıp, birilerinin üstüne atmakla Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının da aydınlatılamayacağını söyledi.

Çayır:'Fail-i meçhulleri cemaate yıkma girişimi zıvana'

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın fail-i meçhul cinayetler ile cemaat bağlantısını araştırmak için çalışma başlatmasına tepkiler çığ gibi. Tepki gösteren isimlerden biri de Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır. Samanyoluhaber.com'a konuşan Çayır, fail-i meçhul cinayetlerin aydınlatılması gerektiğini; ancak bunun bir intikam hırsı olarak kullanılmasının yanlış olduğunu söyledi.  

"Dönem dönem suç ve suç örgütleri üretilir"

Dönem dönem suç ve suç örgütlerinin üretildiğini söyleyen Çayır, "Olup biteni günah keçisi ilan edilen gruplara, kişilere en kestirmeden yükleme, onları her şeyin müsebbibi gösterme alışkanlığı hep var. Bunlar, içi sonradan doldurulan planlı, programlı işler" ifadesini kullandı. Türkiye'de fail-i meçhullerin ortaya çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Çayır, "Açık, şeffaf, hukukun üstün olduğu toplumlarda böyle olur. Ama Türkiye’de normal bir süreç olarak devam etmek yerine, bunu bir intikam hırsı, bir planın, programın parçası olarak ortaya koyarsanız yanlış olur. Yani siz birine kızıyorsunuz, birini düşman ilan etmişsiniz, birinin üzerine suç atmak istiyorsunuz, onu günah keçisi ilan etmişsiniz, toptan bunu da onlara havale edeyim; onlara yamayayım diye düşünürseniz bu hukuku işletmek olmaz" dedi. 

"Tam bir zıvana"

"İşin artık vardığı yer, tam bir zıvana. İş çığırından çıkmış vaziyette" ifadesini kullanan deneyimli siyasetçi, bunun adaletli ve hukuka uygun bir davranış olmadığını belirtti. 

"Yazıcıoğlu olayını cemaate yamamak..."

Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının hayatını kaybettiği helikopter kazasının cemaatle ilişkilendirilmesine de tepki gösteren Çayır, iddiaları saçma sapan olarak değerlendirdi. "Muhsin Yazıcıoğlu’nu hiçbir müslümanın öldüreceğine inanmıyorum" diyen BBP'li yönetici, "Gerçeğin ortaya çıkması için bağımsız bakmak lazım. Hemen bir yere yamayayım, birilerinin üstüne atayım demekle sonuç alınamaz. Kininiz, nefretiniz hukukun yerine geçmemeli. Bunlar saçma şeyler" ifadelerini kullandı. Kazanın yıllardır aydınlatılmamasını eleştiren Çayır, olayın kapatılmak istendiğini söyledi, siyasi iradenin kararlılık göstermemesinden yakındı. 

Hükümet fail-i meçhuller konusunda samimi mi?

Fail-i meçhullerin araştırılması için atılan adımların doğru olduğunu söyleyen BBP Genel Başkan Yardımcısı, yöntemin ve yaklaşımın ise yanlış olduğuna dikkat çekti. Çayır, "Bunları siyasi emellerimize alet etmemek lazım. Hukukun yerini öfke, kin, nefret, öç alma duygusu alırsa hukuk da insanlık da yok olur" dedi. Hükümetin konjektürel olarak hadiseye baktığını belirten Çayır, "Bunları çözelim, bir daha yaşanmasın düşüncesiyle hareket ettikleri inancı içinde değilim. Keşke öyle olsa. Ben de desteklerim. Ama toptancı bakıp, olup biteni bir yere yamamak, bir yeri suçlamak, bu işin sağlıklı yürütülmeyeceğine işaret eder" diye konuştu.

"Cemaat içinde silahlı hiç kimseyi görmedim" 

BBP'li yönetici, "Ben cemaatten değilim ama cemaatin içinde hiçbir silahlı adam görmedim" diyerek hizmet hareketinin silahlı örgüt kapsamına alınması yönündeki girişimleri de eleştirdi.


Sinan Girgin/ Özel Haber

SAMANYOLU HABER.COM

<< Önceki Haber Çayır:'Fail-i meçhulleri cemaate yıkma girişimi zıvana' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER