Çaykur Rizespor: 0 – Fenerbahçe: 1 (İlk yarı)


Stat: Rize Çaykur Didi
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Çaykur Rizespor: Itandje, Orhan, Viera, Oboabona, Eren, Koray, Robin Yalçın, Sercan, Ahmet İlhan, Deniz Kadah, Kweuke
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Bruno Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Diego Ribas, Luis Nani, Fernandao, Robin van Persie.
Gol: Dk. 17 Robin Van Persie (Fenerbahçe)
Sarı Kart: Dk. 31 Volkan Demirel, Dk. 37 Kjaer (Fenerbahçe)

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 2'nci haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor karşısında deplasmanda ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde 31'inci kez karşı karşıya karşıya geldi. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 30 lig maçının 17'sini Fenerbahçe, 6'sını Çaykur Rizespor kazandı, 7 maç ise berabere sonuçlandı.
Fenerbahçe'de Gökhan Gönül sakatlığı, Caner Erkin ise cezalı olduğu için maç kadrosunda yer almıyor. Teknik Direktörü Vitor Pereira Mehmet Topuz, Krasic ve Abdoulaye Ba'yı Rize kafilesine dahil etmedi. Gol umudu olarak ilk 11'de Fernando'nun yanında Van Persie'yi sahaya süren teknik direktör Pereira, Musa Sow'u yedek oturttu. Bursaspor'dan yeni transfer edilen Volkan Şen ve Ozan Tufan da yedek soyundu.
Çaykur Rizespor'da, geçtiğimiz haftaki Gençlerbirliği maçında teknik direktör Hikmet Karaman ile yaşadığı penaltı krizinin ardından kadro dışı bırakılan, dilediği özrün ardından takıma katılan golcü futbolcu Kweuke, ilk 11'de sahaya çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

4. dakikada Robin Yalçın'ın caza sahası sağ çaprazından sert şutunda kaleci Volkan topu iki hamlede kontrol etti.
14. dakikada Kweuke'nin sağdan kaleye paralel gönderdiği topu Deniz Kadah'tan önce kaleci Volkan kontrol etti ve önemli bir tehlikeyi sonlandırdı.
17. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Bu dakikada Nani'nin sağdan ceza sahasına gönderdiği topu Van Persie ön direkte kontrol etti ve şutunu attı, meşin yuvarlak kalecinin solundan filelere gitti: 0-1.
31. dakikada Kweuke'nin ara pasıyla defansın arkasına sarkan Ahmet İlhan, kaleci Volkan'ın müdahalesiyle yerde kaldı, hakem penaltı noktasını gösterdi.
32. dakikada penaltı atışını Deniz Kadah kullandı ancak kaleci Volkan penaltıyı çıkardı. Sonrasında hamle yapan Kweuke vurdu, kaleci Volkan bir kez daha gole izin vermedi.
45. dakikadaki Rizespor atağında Kweuke sağdan defansın arsanı sarktı, kalesini erken terk eden Volkan ayaklarıyla topu uzaklaştırdı.
Uzatma anlarında başka gol olmadı ve maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Çaykur Rizespor: 0 – Fenerbahçe: 1 (İlk yarı) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER