Çek futbolcu Arda'yı yere göğe sığdıramadı

Arda Turan, Çek futbolcuların aklını başından aldı: "Arda Turan’ı hayranlıkla izledim. Gerçekten müthiş bir oyuncu. Messi’nin yerini dolduracak kalitede oyun zekası var. Bir anda çok boş alan buldu. Top ondayken, nasıl bir yer belirleyebilirsiniz ki? Bu yüzden Barcelona’da oynuyor"

Çek futbolcu Arda'yı yere göğe sığdıramadı

Arda Turan... Türk futbolunun yüzakı, pırlantası, en değerlisi... Çek Cumhuriyeti maçında belki yüzde yüzünü sahaya koymadı ama attırdığı ikinci gol her şeye bedeldi. Topu alışı, çalımı ve arka direğe gönderdiği pas onun neden Barcelona’da oynadığının da bir kanıtıydı. Çek futbolcular da aynı şeyi düşünüyordu; “O çok özel bir futbolcu.” Bize karşı 90 dakika mücadele veren David Lafata hem Arda’yı hem de Türk Milli Takımı’nı göklere çıkardı ve “Türk Milli Takımı’nın tüm mevkileri süper oyunculardan kurulu. Kafalarına koydukları maçı alıyorlar. Hollanda maçındaki tempolarını ve hırslarını izledik. Bence Fransa’da Türk Milli Takımı mutlaka olmalı. Arda Turan’ı hayranlıkla izledim. Müthiş oyuncu. Messi’nin yerini dolduracak kalitede oyun zekası var” yorumunu yaptı.

‘SANKİ EVLERİNDE OYNADILAR’ 

Serdar Aziz’e faulü yaparak, penaltıya sebep olan Çek savunmacı Filip Novak ise karşılaşma sonrası ülke basınına yaptığı konuşmasında da Arda Turan için ayrı bir parantez açtı. Novak, “İkinci golde Arda Turan bir anda çok boş alan buldu. Top ondayken, nasıl bir yer belirleyebilirsiniz ki? Bu yüzden Barcelona’da oynuyor. Topu boşa atması kolay oldu. Bu kadar Türk taraftar biz de beklemiyorduk. İyi de oynayınca, sanki evlerinde oynuyormuş gibi oldu” ifadelerini kullandı.

SELASSİE: TÜRKİYE BREZİLYA'DAN DAHA TEKNİK

Bize karşı yedek bekleyen Theodor Gebre Selassie’nin ifadeleri de ilginçti. Türkiye’yi, Brezilya Milli takımı ile kıyaslayan Selassie, “Türk milli takımının performansı oyun zekası müthiş. Brezilya’dan daha teknik olduklarını düşünüyorum. Bence Türkler, play-off’a rahat çıkar. Kimse merak etmesin. Türk futbolcular son yıllarda inanılmaz teknik ve ustalaşmış. Avrupa’nın örnek olarak takip ettiği bir o kadar da çekindiği ekip. Terim ve talebeleri 90 dakika maça asıldılar” ifadelerini kullandı.

CECH: TÜRKLERİN HER TURNUVANIN RENGİ

Çek Milli takımının deneyimli file bekçisi Peter Cech ise Türkiye’nin oynadığı müthiş futbola vurgu yaptı: “Türkiye’yi 2016 Avrupa Şampiyonası’nda görmek istiyoruz. Türkiye gerçekten her turnuvanın rengi. Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup, kaleci Volkan gibi usta isimlere turnuvada ihtiyaç var. Futbolseverlerin keyif vereceği bir takım Türkiye.”
<< Önceki Haber Çek futbolcu Arda'yı yere göğe sığdıramadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER