Çekimser

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Ağustos 13 2025
Samanyoluhaber.com yazarlarından Hüseyin Odabaşı 'Çekimser' başlığı ile dikkat çeken bir köşe yazısı hazırladı.
Çoğu zaman bir mücadelenin sonucunu güçlü olanlardan daha ziyade çekimserler belirler. Sana destek vermesi gerekenlerin çekimser davranması sessiz bir taarruzdur, gizli bir cinayettir. Tarih bu tür gizli katillerin, kamufleli cinayetlerin, acı ve dramatik tabloları ile doludur.

Denge siyaseti güdenler hep düşmanın elini kuvvetlendirdi. Dostlarınızı veya birilerini sırtından hançerlemek ve hançerledikten sonra iz bırakmak istemiyorsanız onlar bir taarruza maruz kaldıklarında sessiz kalın, çekimser davranın, görmemezlikten gelin veya yardım çığlıklarına geç cevap verin, ahesterevlik edin... Böylece hem dost kalmış hem ele güne rezil olmamış hem de hasedinizi tahrik eden bir dostunuzdan kurtulmuş olursunuz. Üstelik işlediğiniz cinayeti kimsecikler duymaz. “Daha önceden haber verseydin yanında olurdum dersiniz” olur biter!

Yere bakıp da lüzumsuz susanlarda bu mana gizlidir!

Kurnaz düşmanlar mücadeleye çevrenizdeki insanları çekimser olmaları için ikna ile tehdit ile işe başlarlar. Şayet dostlarınız; “Teslim ol, daha fazla uzatma” gibi bir tavır sergiliyorsa gelecek zor günler sizi bekliyor demektir. Eğer sen de ciddi ve zor günler için mücadeleye hazırlanmak istiyorsan karşı tarafın dostlarını çekimser olmaya ikna ederek işe başlamalısın. Dostlarını ihtiyaç duyulduğunda yanlarında bulamayanlar ya yenilir veya ağır hasar alırlar. Fakat zor zamanlarımızda dostlarımızın dostluğunu görebilmek de daha evvelinden dostlarımızın zor zamanlarında onların yanında durarak dostluğumuzu göstermiş olmamıza  bağlıdır. 

Dostlarının yardım çığlıklarını ney gibi dinleyenlerin feryatlarını hiçbir kulak algılayamaz.   Vefa vefalıları bulur. Terk eden teke uğrar. 

Korkaklıktan veya hasetten kaynaklanan bu çekimserlikten ötürü belimizi doğrultamadık. Dostluğun icabını yerine getirmediğimizden dolayı sıranın bir gün bize de geleceğini hesap edemedik. İyilik ve fazilette ileri olanlar bir türlü piyasadan silinirse meydanın bize kalacağını sandık. Heyhat dostumuza inme

Bu haberler de ilginizi çekebilir