Çekya: Avrupa bunun Rus gazı olduğunu bilecek
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 26 2022
AB dönem başkanlığını yürüten Çekya’nın Sanayi ve Ticaret Bakanı Jozef Sikela'nın Rusya’nın Türkiye’de doğalgaz merkezi kurma önerisi hakkında yaptığı “Avrupa bunun bir Rus gazı olduğunu bilecek. Avrupa’nın satın almamasını bekliyorum” açıklamasına Moskova’dan cevap geldi.
SAMANYOLUHABER.COM- MOSKOVA
Rusya Devlet başkanlığı sözcüsü Dimitri Peskov AB dönem başkanlığını yürüten Çekya’nın Sanayi ve Ticaret Bakanı Jozef Sikela'nın Rusya’nın Türkiye’de doğalgaz merkezi kurma önerisi hakkında yaptığı açıklamalara cevap verdi.
Türkiye'de kurulması planlanan doğalgaz dağıtım merkeziyle ilgili detaylar üzerinde çalışmaların sürdüğünü kaydeden Peskov, "Gaz satışıyla ilgili çok önemli bir takip ekibimiz var. Yeni teklifin detayları açıklığa kavuştukça, dağıtım merkezinin ana hatları netleşecek" dedi.
Gazetecilerin AB dönem başkanlığını yürüten Çekya’nın Sanayi ve Ticaret Bakanı Jozef Sikela'nın Rusya’nın Türkiye’de doğalgaz merkezi kurma önerisi hakkında yaptığı “Avrupa bunun bir Rus gazı olduğunu bilecek. Avrupa’nın satın almamasını bekliyorum” açıklamasınının Rusya ile Türkiye arasındaki doğalgaz merkezi görüşmelerini etkileyip etkilemeyeceğini sorması üzerine Peskov, "Sayın Jozef Sikela, Avrupa kıtasında Çekya'dan çok daha fazla sayıda ülke olduğunu ve onların farklı görüşlere sahip olabileceğini muhtemelen biliyordur" diye konuştu.
Peskov, bir başka soru üzerine Türkiye'nin şu anda Rusya'dan en fazla gaz satın alan ülkelerden biri olduğunu belirterek "Türkiye'yle bizi şu anda en büyük gaz boru hattı sistemlerinden olan TürkAkım bağlıyor. Bu hat, gerektiğinde ciddi bir genişleme potansiyeline sahip" dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü4.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü5.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı
6.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti7.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!8.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı9.'Kıyamet kopacak' diyerek paraları götürmüştü: Sahte peygamber tutuklandı10.Dev kamu kurumunu iflasa sürükleyen yöneticiler maaşlarını katlamış

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında...

Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...


