Çelik: AK Parti'ye karşı bir siyasi hareket şeklinde değerlendiremeyiz


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik'in partiyle ilgili açıklamalarını değerlendirdi. Çelik, "Politikalar eleştirilebilir. Hiçbir şekilde spekülatif haberlerde olduğu gibi AK Parti'ye karşı bir yapılanma, siyasi bir hareket şeklinde bir tutum olarak değerlendiremeyiz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. AK Partili eski bakanlar Hüseyin Çelik ve Bülent Arınç'ın partiyle ilgili yaptığı eleştirilerin sorulması üzerine Çelik, politikaların eleştirilebileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan veya partililerin şahsının eleştirilmesini doğru bulmadıklarını belirten Çelik, "Siyasi hayatımızda birçok toplantıya katıldık. O toplantılarda çeşitli arkadaşlarımızın birbirine zıt görüşleri ortaya çıkabiliyor. Ama AK Parti geleneği, orada bir karar alındıktan sonra hepimiz arkasında kenetleniriz. Aradan belli bir zaman geçtikten sonra, 'ben o toplantıda farklı bir tavır almıştım' gibi değerlendirmelerin doğru olmadığını düşünüyorum. Hiçbir şekilde spekülatif haberlerde olduğu gibi AK Parti'ye karşı bir yapılanma, siyasi bir hareket şeklinde bir tutum olarak değerlendiremeyiz. Bu arkadaşlarımız AK Partilidirler ve hassasiyeti bilirler. " ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül ile görüşmesini de değerlendiren Çelik, şunları kaydetti: "Son derece doğal. Gerek görev yaptığı zamanlarda gerekse şimdi ülke meselelerini yakından takip ediyor. Türkiye'nin büyük reformlar tapması ve büyük reformlar çerçevesinde demokrasi ve ekonomisini güçlendirmesiyle ilgili ciddi bir zihinsel takip içindedir. İkincisi de bunu gerçekleştirecek AK Parti'nin bütünlüğünün ve Türkiye'ye yapacağı hizmetlerin aynı şekilde devam etmesi için, AK Parti'yi bir takım sıkıntılar karşısında doğru siyasetleri söylemek konusunda önemli katkıları vardır. Her zaman görüşeceklerdir. Başka arkadaşlarımızla da bu görüşmeler yapılır. Biz ortadaki tartışmaları bir kriz olarak görmüyoruz." Sürecek... CİHAN
<< Önceki Haber Çelik: AK Parti'ye karşı bir siyasi hareket şeklinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER