Cem Küçük'ün yalanı çabuk ortaya çıktı

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Habertürk’te Hülya Hökenek’in sunduğu “Enine Boyuna” adlı programda ekonomist Mahfi Eğilmez için "2001'de Merkez Bankası başkanıyken ekonomiyi batırdı" dedi. Eğilmez, Merkez Bankası'nda hiç çalışmadığını açıkladı

SHABER3.COM

Habertürk’te Hülya Hökenek’in sunduğu “Enine Boyuna” adlı programa konuk olan Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "İnşallah raflardaki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz" açıklamasını savundu.

Bu sırada programın konuklarından Prof. Dr. Ersan Şen, eski Hazine Müsteşarı, ekonomist Mahfi Eğilmez'e atıf yaptı. Küçük ise “Hocam Mahfi Eğilmez'in Merkez Bankası (MB) başkanlığı yaptığı dönemi de gördük biz. 2001 krizinde bu ülkeyi batıranlardan biridir Mahfi Eğilmez. Eğilmez ekonomi hakkında konuşamaz, ekonomiyi batıran adamdır” dedi.



'Mahfi Eğilmez: 2001 krizinde ülkeyi nasıl batırdım'

Habertürk televizyonunda yayınlanan bir tartışma programında katılımcılardan birisi yazdığım bir makaledeki şemayı gündeme getirince diğer bir katılımcı benim 2001 krizi sırasında Merkez Bankası Başkanı olarak ülkeyi krize sokup batıranlardan birisi olduğumu ve ekonomi konuşamayacağımı söyledi. Bu ifadelerin tamamının yalan olduğunu o günleri yaşayanlar ve inceleyenler bilir ama yeni kuşaklar o dönemleri bilmedikleri için bu yalana inanıp da zihinlerinde yanlış düşünceler doğmasın diye bunları yazmaya karar verdim.

Bendeniz yaşamımın hiçbir döneminde Merkez Bankası’nda görev yapmadım. 1972 yılında Mülkiye’yi bitirdikten sonra açılan yarışma sınavını kazanarak atandığım Maliye Müfettiş Muavinliğiyle başlayan kamu görevim sırasında daire başkanlığından müsteşar yardımcılığına kadar bütün yönetim kademelerinde görev yaptım. 1992 yılında Hazinenin Washington Büyükelçiliği nezdindeki Ekonomi Başmüşavirliği görevine atandım. 1995 yılında yurda döndüğümde müşavirlik görevine getirildim. Devlette müşavirliklerin çoğu kızak görevlerdir. Bir süre bu görevde kaldıktan sonra 1996 yılında kamu görevinden ayrılarak özel kesimde bir şirkette danışman olarak çalışmaya başladım. 1997 yılında Mesut Yılmaz 55’inci hükümeti kurduğunda bana Hazine Müsteşarlığı önerdi. Ben de kendisine “eğer yapısal reformları yaparak ekonomiyi toparlayacaksak bu görevi kabul ederim, aksi takdirde sırf müsteşar olmak için o göreve gelmemin bir anlamı yok” dedim. Bana “birlikte elimizden gelenleri yapalım” dedi. Ben de bu söz üzerine görevi kabul ettim. Ertesi gün, 16 Temmuz 1997’de, müsteşar olarak atanmam gerçekleşti.


<< Önceki Haber Cem Küçük'ün yalanı çabuk ortaya çıktı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER