Cem Vakfı Bölge toplantısı güvenlik gerekçesiyle Sivas'ta yapıldı


Erzincan'da yapılması gereken Cem Vakfı Bölge toplantısı güvenlik gerekçesiyle Sivas'ta yapıldı. Bölgede bulunan 17 ilin Cem Vakfı temsilcilerinin katıldığı toplantıda Alevilerin sorunları görüşüldü.

Cem Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Sadık Polat, Erzincan'da yapacakları toplantıyı güvenlik gerekçesiyle Sivas'a aldıklarını ifade etti. Sivas Cem Vakfı Şubesi'nde 17 şube temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen toplantıya Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan'ın kardeşi ve Alevi Dedesi Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan da katıldı.

SADIK POLAT: KAYMAKAM VE JANDARMA KOMUTANI, 'GÜVENLİĞİNİZİ SAĞLAYAMAYIZ' DEDİ

Cem Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Sadık Polat, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, "Toplantıyı Erzincan Hıdır Abdal türbesinde yapacaktık, fakat Suruç saldırısının devamında emniyet ile ciddi sıkıntılar olduğu için Erzincan Kemaliye Kaymakamı ve Jandarma Komutanı, toplantıyla ilgili gerekli güvenlik tedbirlerini alamayacaklarını bildirdiklerinden dolayı bugün yaptığımız toplantıyı orada yapacaktık ama olmadı. Bu karda kışta buraya gelen tüm dostlara teşekkür ediyorum. Zaten çok zor şartlar altında mücadelemize devam ediyoruz" dedi.

"ELEKTRİK PARALARINI ARTIK ÖDEMEYİN"

Cem Vakfı Genel Müdürü Alı Rıza Kaçan da, Mahkeme kararlarının çıktığını ve artık Cem Evleri'nin elektrik paralarını ödemesine gerek olmadığının altını çizerek, "Devlet artık kesinlikle bizi yok sayamayacak. Çünkü Yargıtay'ın ve AİHM kararı var. Bu kararlar uygulanacak. Camilerde elektrik parasını nasıl devlet ödüyorsa bizim inanç merkezlerimizinkini de ödemesi gerekir. Mahkeme kararı çıktı. Şubelerimiz bundan sonraki elektrik paralarını ödemeyecek. Genel Merkezimiz de bununla ilgili olarak bilirkişiler inceleme yaptı. İnşallah bizi daha güzel günler bekliyor" diye konuştu.

"DEVLET CEMEVLERİNİ İBADETHANE SAYMALI"

Cem Vakfı Şube Başkanı Ali Dağ ise Cem Vakfı Sivas Şubesi olarak devletten yardım alamadıkları için ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Bildiğiniz gibi Alevi inanç merkezleri devletten pay alamamaktadır. Daha da önemlisi şu an içinde her perşembe ibadetlerimizi yaptığımız cemevimiz yasalar nezdinde ibadethane sayılmamaktadır. Yani devletimiz Alevileri yok saymaktadır. Sorunumuz da çözümü de aslında Türkiye'nin sorunu ve çözümü. Bizler Aleviler olarak ötekileştirilmeden ülkesini seven, vergisini ödeyen, kanunlarına saygılı birer T.C. vatandaşlarıyız. Aleviler, İslam'ın özüdür ve Anadolu'nun temel taşlarıdır. Devletimizin cemevlerimizi ibadethane statüsüne almasını istiyoruz."

Toplantıya Adıyaman, Amasya, Ankara, Erzincan, Malatya, Mersin, Tunceli, Ardahan, Ordu, Gaziantep ve Elazığ'dan vakıf temsilcileri katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Cem Vakfı Bölge toplantısı güvenlik gerekçesiyle Sivas'ta... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER