‘Cemaatçiyim’ deyip sahte belgeyle ABD’ye sığınma başvurusu yapıyorlar’
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Kasım 29 2022
Gazeteci Adem Yavuz Arslan, Meksika'dan ABD’ye kaçak gelen bazı Türklerin, haklarında Hizmet Hareketi'ne üyelikten sahte soruşturma belgesi alıp kullandıklarını öne sürdü. Arslan, "Türkiye'de sıkı AKP ya da MHP'li olan bu isimler ABD'ye gelince birdenbire 'Cemaatçi' oluyorlar." dedi.
Gazeteci Adem Yavuz Arslan, Türkiye’den bazı kişilerin sahte soruşturma belgeleri ile Amerika’ya gelerek sığınma başvurusu yaptıklarını öne sürdü.
Kendisi de ABD’de yaşayan gazeteci Arslan, belgelerin Türkiye’de oluşturulduğunu ve daha sonra imha edildiğini belirtti.
İddiasını Twitter sayfasından paylaşan Arslan, “Saray’ın köpeği haline gelen yargıdan son skandal” diye duyurdu.
Adem Yavuz Arslan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “1- ‘Saray’ın köpeği’ haline gelen yargıdan son skandal. Malum olduğu üzere bir süredir (2022’nin ilk 5 ayında 10 bini geçmişti) Türkler akın akın Meksika üzerinden ABD’ye geçiyor. Gelenler ‘siyasi iltica’ yapıyor. TR de sıkı AKP ya da MHP’li olan bu isimler ABD’ye gelince birdenbire ‘Cemaatçi’ oluyorlar. Nasıl mı? Yargıda kurdukları bir network ile ABD’ye kaçacak bu kişilere ‘fetö soruşturması’ açılmış gibi sahte evrak düzenliyorlar. Parayı alıp evrağı imha ediyorlar. İş o kadar ayağa düşmüş ki New Jersey kahvelerinde herkes anlatıyor.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!7.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!10.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







