Cemaat'e şok kumpas

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Mayıs 29 2016
Diyarbakır’da dolandırıcılığıyla bilinen 5 kişilik çeteye operasyon yapıldı. Aramada silahlar bulundu. MGK’dan ‘terör örgütü sayılacaklar’ tavsiyesi çıktığı gün olay Kimse Yok Mu’ya yıkıldı!

SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır’da geçen çarşamba 5 kişilik dolandırıcılık çetesine yönelik ‘paralel’ operasyonu yapıldı. İki kişi tutuklandı. Aramada 10 milyon TL, 
1 adet ruhsatsız tabanca ve av tüfeği ile 9 adet fişek ele geçirildi.

TERÖR KAPSAMINA SOKULDU

Cumhuriyet Başsavcılığı ise bu kişileri KYM Derneği ile ilintilendirerek, operasyonu sözde paralel devlet yapılanması kapsamına soktu. Şehirde nam salan çeteye düzenlenen operasyon haber ajanslarına da terör operasyonu şeklinde servis edildi.

ŞİKAYETÇİ OLAN BİZİZ

Kimse Yok Mu yöneticisi İbrahim Çiçek, camiadan kimsenin tanımadığı kişiler için geçmişte savcılığa şikayette bulunduklarını söyledi. Çiçek “Adımızı kullanıp sahte makbuz basan, mustarip olduğumuz çeteyi bizimle ilgili gösteriyorlar” dedi. 

OPERASYON KUMPAS!

Diyarbakır'da Cemaat'e yönelik operasyonda gözaltına alınanlar silahlı dolandırıcılık çetesi çıktı. Üstelik Kimse Yok Mu yöneticileri, bu şahısları savcılığa bizzat şikayet etmiş. Savcının, derneğin mustarip olduğu dolandırıcıları dernekle ve Cemaat’le bağlantılı gibi göstermesi ise tam bir hukuk faciası.

Geçen hafta çarşamba günü haber ajansları Diyarbakır'da Cemaat’e yönelik bir operasyon yapıldığına dair haberler geçti. Gözaltına alınan ve ikisi başörtülü kadın olan 5 kişinin fotoğrafları servis edildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı, terör örgütü olarak tanımladığı Cemaat'e finans sağladığı gerekçesiyle sürdürdüğü soruşturma kapsamında bu şahırsalar için 25 Mayıs günü gözaltı ve arama emri verdi. Diyarbakır Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de H.E., M.Ş.E, V.E., H.S. ve V.P.'nin adreslerinde arama yaptı. Şahısları gözaltına aldı.

EVDEN SİLAH ÇIKTI

Ajansların geçtiği habere göre '6415 s

Bu haberler de ilginizi çekebilir