Cemaate yeni kumpas planı mı devrede?

PKK terör örgütü ile ‘Hizmet Hareketi’ni irtibatlı göstermek için Şanlıurfa’dan sonra Mersin’de yeni bir kumpas hazırlandığı öne sürülüyor..

Cemaate yeni kumpas planı mı devrede?

Yeni Hayat Gazetesi'nde yer alan habere göre Mersin Emniyeti içerisinde bir ekibin masum insanları ‘suçlu’ göstermek için kirli bir plana alet edildiği öne sürüldü. 

Gazetede yer alan plana göre Denizli'de yakalanan PKK’lı D.K. isimli şahıs ve arkadaşları, Cemaat evleriyle bağlantılıymış gibi gösterilecek. Bu kapsamda D.K.’nın, Denizli’de yakalandığında verdiği ifadenin değiştirildiği ifade ediliyor.

İddiaya göre, PKK’lı şahsın Denizli’de ilk yakalandığında verdiği, ‘Cemaat evinden ayrılan arkadaşların evinde kaldığına’ dair ifadesi de Mersin’de değiştirildi. Yeni ifadeye, “Cemaat evinde kalıyorduk.” cümlesi eklendi.

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında ele geçirilen ‘Kaos Planı’ çerçevesinde kurgulanan kumpasta, Denizli’de yakalanan PKK’lı D.K.’nın, Mersin’de devam eden başka bir soruşturmada ele geçirilen çok sayıda mühimatta parmak izinin olduğu tespit edildi. Bunun üzerine D.K, Mersin’e getirilip sorgulandı. Örgütten kaçtığı belirlenen D.K., Denizli’de alınan ilk ifadesinde ‘üniversite 1. sınıfta okurken yaz tatilinde örgüte katıldığını ve örgütün kendisini keşif için Denizli’ye gönderdiğini’ belirtti. İfadesinde ayrıca Denizli’de geçmişte Cemaat evlerinde kalan ancak sonradan bu evlerden ayrılan bazı arkadaşlarının yanında kaldığına yer verdi.

İfadesi değiştirildi

D.K., Denizli’de ifadesi alındıktan sonra buraya getirildi. Kumpas planı da burada devreye girdi. Gelen talimatla şahsın ifadesine müdahale edildiği öne sürülürken yeni ifadeye, “Cemaat evinde kalıyorduk.” cümlesi eklendi. Ekibin amacı ise, D.K. ve arkadaşlarının Cemaat evlerinde kaldığı şeklinde haber yapılarak, kamuoyu oluşturulmasını sağlamak. Medyaya servis edilecek metinde, PKK’yla irtibatlı şahısların Cemaat evlerinde kaldığı yalanı eklenerek, algı operasyonu yapılacak.

Eve Fethullah Gülen Hocaefendi’nin kitapları yerleştirilecek

Ayrıca şahısların kaldığı evde, tıpkı Şanlıurfa’da kurulan kumpasta olduğu gibi, Fethullah Gülen Hocaefendi’ye ait bazı kitapların bulunduğu şeklinde görüntüler de servis edileceği gelen duyumlar arasında. Hizmet Hareketi’ni karalamaya yönelik benzer bir çalışma geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da da yapılmış ve olayın çirkin bir kumpas olduğu çok geçmeden ortaya çıkmıştı.

YENİ HAYAT GAZETESİ
<< Önceki Haber Cemaate yeni kumpas planı mı devrede? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER