'Cemaati yok etme programının asıl sahibi biziz'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bütün cemaatleri tasfiye etmeyi hedeflediklerini, birinci önceliklerinin ise Hizmet Hareketi olduğunu söyledi.

'Cemaati yok etme programının asıl sahibi biziz'

Cemaat'e yönelik cadı avı ve nefret operasyonlarının, kendi programları dahilinde yürütüldüğünü ifade etti. Rotahaber'den Eşref Aydoğmuş'a konuşan Perinçek, “Cemaatler ve tarikatlar, Cumhuriyetimize göre yasa dışı kuruluşlar. O nedenle Cumhuriyet ne yaptı? Tekke ve zaviyeleri kaldıran kanun çıkardı. Hatta o kanunla, tekke ve zaviyelere ait tüm mallara da el konuldu. O ‘tekke ve zaviyelerin kaldırılması' demek, aynı zamanda cemaat ve tarikatların tasfiyesi demek.” ifadelerini kullandı. 

Gülen cemaati dışındaki cemaat ve tarikatları da kastediyorsunuz herhalde?” sorusuna ise “Tabii, genel olarak, bu stratejik bir şey. Yani bir program uyguladığınız zaman o cemaatler tasfiye edilir. Ama bunların içinde de bir aciliyet ve öncelik var.” cevabını verdi. “Ruşen Çakır, ‘Cemaatle mücadele stratejisinde birileri olaya müdahil olmuş gibi. Yeni bir kumanda ve akıl dahil olmuş sanki.' diyor. Yeni akıl ve kumandadan kasıt nedir? Siz misiniz?” sorusu üzerine de, “Bu programın asıl sahibi biziz. AKP değil.” dedi.

ERDOĞAN, BİZİM PROGRAMIMIZA GELDİ

Doğu Perinçek, AK Parti ile Vatan Partisi arasında ittifak olduğu iddialarına da değindi. Erdoğan'ın, 24 Temmuz'da Vatan Partisi kanadına geçtiğini öne süren Perinçek, “Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen meselesinde bizim programımıza geldi. Biz onların programına gitmedik.” diye konuştu.

Türkiye'nin Başbakanı yabancı devletin projesinde eşbaşkan olamaz'

AK Parti'nin, yargıda güçlü olmadığını ifade eden Perinçek, HSYK seçimlerinde hükümetin desteklediği Yargıda Birlik Platformu'nun Cumhuriyet yanlısı, milliyetçi insanlardan oluştuğunu dile getirdi. Erdoğan'ın, Yüce Divan'da yargılanacağını öne süren Perinçek, “Bir tek, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) eş başkanı olması yeter. Türkiye'nin Başbakan'ı, yabancı bir devletin herhangi bir projesinde eşbaşkan olamaz. Tespit ettik; ‘ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nin Eşbaşkanıyım' diye 33 yerde açıklamaları var, görüntüleri saptadık. Bugün, Türk yargısında kesinlikle Tayyip Erdoğan'ı yargılayıp hakkında hüküm verecek cesur ve vicdanlı hakimler var.” dedi.
<< Önceki Haber 'Cemaati yok etme programının asıl sahibi biziz' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER