Cemaat'in bu süreçte dikkat çeken 5 yönü

Cemaat'in başına 2.5 yıldır bunca şey geldi. Herkes bütün hesaplarını cemaatle görmeye ve üzerine atmaya çabaladı. Ancak bu süreçte cemaatin 5 davranışı dikkat çekti ve hakkının verilmesi gerekir.

"ABD'de Hizmet Hareketi'nin terör örgütü olduğuna kimse inanmıyor"

1. Hiçbir gayri kanunu yola başvurmadılar. Terörize edilmeye çalışılma çabalarına rağmen ne toplu ne de bireysel bir ana bile hiçbir fevrilik taşkınlık yaşanmadı. Bu Cemaat mensuplarının sahip oldukları kültürü gösterir, terörizmle şiddetle anılamayacaklarının kanıtıdır.


2. AKP ve Erdoğan, ara ara özel aracılar da göndererek, özür dilesinler v.s. gibi pazarlık içeren çağrılar yapılmasına rağmen, Cemaat'in tüm kurumları işletilemez hale gelmesine rağmen, gördükleri onca zarara rağmen, dik durup, özür dilemeyip, geri dönmeyip mücadelelerini sürdürdüler. Bu durum, bu hareketin diğer tüm yapılardan farkını gösterir. Motivasyonları çok iyi incelenmeli. Eğer Cemaat yerine başka bir yapı olsaydı, zorda kaldığında aman diler, zaman kazanmaya çalışıır, yumuşatmayı denerlerdi, bunu hiç yapmadılar.


3. (Süreçten önce Cemaatten kopmuş kimseler dışında), kendi has tabanlarından "geri dönelim, yanlış yoldayız, barış yapalım" diyen, kamuoyuna böyle beyanat veren, liderini eleştiren v.s. de hiç kimse çıkmaması, insan potansiyeli açısından önemlidir. Ev hanımları, 80 yaşındaki yaşlılar bile tutuklandı, cemaatte dağılma değil kenetlenme görünüyor. Bir gazete kapanıyor, yenisi açıyorlar, bir tv kapanıyor yenisini kuruyorlar.


4. Türkiye'de gündem olmasa da Cemaat tüm dünyaya kendini kabul ettirmiş. Türkçe Olimpiyatları farklı bir isimle, bu kez dünyaya yayılmış, bir tür olimpiyat havasında devam ediyor.  Erdoğan ve bürokratlarının Cemaat aleyhine hazırladıkları onlarca dökümanı hiçbir ülkenin kabul etmemesi, hiçbir ülkenin okulları kapatmaması ve cemaate karşı tavır almaması Türkiye'de var olan Cemaat algısının dünyada tam tersi olduğunu ve büyük bir inandırıcı ve ikna edici güce sahip olduklarının göstergesidir. 70 milyonluk Türkiye tüm gücüyle ABD ve dünyada lobi yapıp, Cemaatin tek bir etkinliğini bile iptal ettiremiyor, Türkiye'ye teslim edilmesi istenen hiçbir ferdini geri alamıyor. Dünya lobileri çok sağlam.


5. Mitinglerde oy için ABD ve batı aleyhine  beyanat verse de Erdoğan, net şekilde, hem İsrail hem ABD ile iyi olmak, Avrupa ile ilişkileri bozmamak istiyor. Onların eleştirilerini öyle ya da böyle kaale alıp, onlardan çekiniyorlar.  "One minute " süreci çok geride kaldı, Türkiye özellikle Erdoğan çok yalnızlaştı. Hatta erdoğan yalnızlaşmanınn bedeli olarak İsrail'e yaklaşmak zorunda bile kaldı. Eğer Cemaat iddia edildiği gibi, ABD projesi, CIA Mossad bağlantılı olsaydı bunun hiçbirisini yapamazlardı. AKP'nin Türkiye'de cemaate karşı yaptığı sistematik harekete uluslararası arenadan karşı çıkan olmaması, Cemaati kimsenin savunmaması dahası AKP'nin tüm bunları yapabilmesi, Cemaatin milli olduğunu, dünyayla ilişki kurmayı iyi bilmesine rağmen hiçbir ülkeye dayanmadığını gösterir.
<< Önceki Haber Cemaat'in bu süreçte dikkat çeken 5 yönü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER