Cemal Kaşıkçı'nın cesedi yok edildi mazeret mi?

Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin 'asitte eritildiği' iddiaları üzerine adli tıp uzmanları konuştu. Uzmanlar, cesedin 'parçalanarak götürüldüğü' görüşünde.

SHABER3.COM

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili soruşturma devam ediyor. Kaşıkçı’nın cesedi hâlâ bulunamazken adli tıp uzmanları, bedenin infaz edildikten sonra cesedinin parçalara ayrıldığı yönünde.
 
Milliyet’tin haberine göre Adli Bilimciler Derneği Adli İstihbarat Komisyonu Başkanı Mete Uzgur, Kaşıkçı’nın cesedinin ‘Suudi adli tıp uzmanı tarafından parçalara ayrılarak valizlere konulduğu’ yönünde görüş belirtiyor. “Ceset parçaları 15 kişilik ekip tarafından Türkiye’den kaçırıldı. Cesedi ufalamak için kanının tamamen akıtılmış olması gerekir” diyen Uzgur, “Parçalara ayrılan ceset parçaları, X-ray cihazında tespit edilemez. Kaşıkçı’nın cesedinin Türkiye’de bırakılması, asitte eritilmesi veya bir yere gömülmesi mümkün değil. Asidin yapılan işlemden sonra bir yere dökülmesi gerekir” açıklamalarında bulundu.

Böyle bir durumun Türk uzmanlar tarafından tespit edilebileceğini söyleyen Uzgur, “Geçtiğimiz hafta Yalova ve Belgrad Ormanı’nda ceset olabileceği izlenimi ise hedef yanıltmak için ortaya atılan iddialar. Fotoğrafın tamamını göremiyoruz. Sorguda ters giden bir şeylerden bahsedilse de 15 kişilik infaz timinin gelmesi ‘ters giden şeyler’ söylemini çürütüyor. Konsoloslukta delil için gerekli olan her noktaya bakılmıştır. Suudiler delilleri karartmış bile olsa büyük bir hata yaptılar. Olayın bu boyuta ulaşacağını tahmin etmediler. Başkonsolosluğa gelen 15 kişilik Suudi timin içinde üzerinde durulması gereken en önemli isim Suudi Arabistan Adli Tıp Kurumu’nun başındaki Al Tubaigy. Suudi Adli Tıp elemanı Kaşıkçı’yı parçalara bölme görevini yürütmüştür” dedi.

‘İNSAN CESEDİ ASİTTE TAMAMEN ERİMEZ’

Adli Tıp Uzmanı Prof. Hamit Hancı ise, “Kaşıkçı’nın cesedi parçalandıktan sonra denize veya büyük çöp toplama merkezlerinden birine de atılmış olabilir. Ancak ormanda, çiftlikte, konsolosluk binasında gömülmesi en son ihtimal olarak düşünülmeli. Cesedin aside atılması gibi bir durum da söz konusu olamaz. Çünkü insan cesedi asitte tamamen erimez. Kemik ve diş parçaları mutlaka kalır. Yakarak yok etmeleri mümkün olmamıştır. Bir insanı 2 bin derecelik fırında yaksanız da kemik veya diş parçaları kalır. Kaldı ki, konsolosluk binasında üretebilecekleri en yüksek ısı şöminede 150 derece olacaktır. Cesedi toprağın derinlerine, duvarın içine veya binanın tabanına üzerine beton dökerek gömseniz bile kadavra köpekleri, naaşı bulur. Kaşıkçı’nın canlı olarak ülkesine kaçırıldığı ve geride ‘öldürüldü’ süsü bırakıldığına ihtimal vermiyorum. 60 yaşında birini canlı olarak paketleyip götürmek için uyutmanız gerekiyor. Bu işlem için anestezik madde kullanmanız gerekir. Ancak bu durumda bayılttığınız kişinin nabzı, nefesi ve tansiyonun sürekli kontrol etmeniz gerekir. Ayrıca bayıltılan kişiye oksijen desteği de vermeniz gerekecektir. Bavul içerisine bütün halinde koyduğunuz kişiyi havalimanından elinizi kolunuzu sallayarak çıkartamazsınız. Bana kalırsa canlı götürmeye geldiler. Arbede sırasında veya işkence yaparlarken öldü. Paniğe kapılıp adli tıp elemanını devreye soktular. Cesedin nasıl yok edildiğine dair en ufak ipucu yok. Yüzde 99 parçalayıp götürdüler” ifadelerinde bulundu.


 
‘KAŞIKÇI’NIN ÖLÜP ÖLMEDİĞİ BİLİMSEL OLARAK KESİN DEĞİL’

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Serhat Gürpınar da, “Ceset, asitte eritilmiş, yakılmış, parçalanmış olabilir. Tüm bunlar mümkün. Ancak biz Kaşıkçı’nın ölüp ölmediğini bilimsel olarak bilmiyoruz. Cinayete kurban gittiği ancak cesedin ortaya çıkması ile mümkün olacaktır. Tek kanıt ceset ancak kanıt ortalıkta yok. Ceset bulunmadan konuşmak spekülasyondan ileri gitmez” dedi. 
<< Önceki Haber Cemal Kaşıkçı'nın cesedi yok edildi mazeret mi? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER