Cemil Çiçek'ten dikkat çeken çıkış

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Can Dündar ve Erdem Gül kararına yönelik tepkiler için “Hukuk herkese lazım, hukuki bir konuyu siyaseten değerlendirmek kutuplaşmaya yardım eder” uyarısında bulundu.

Cemil Çiçek'ten dikkat çeken çıkış

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Dündar ve Erdem Gül kararına yönelik tepkiler için Hürriyet'e, “Hukuk herkese lazım, hukuki bir konuyu siyaseten değerlendirmek kutuplaşmaya yardım eder” uyarısında bulundu.

Çiçek, şunları söyledi:

“Hepimiz hukuk devleti kavramına vurgu yapıyoruz. O zaman hepimiz, değerlendirmelerimizi hukuk çerçevesinde yapalım. Hukuku ikinci plana iterek siyasi değerlendirmeler yapmak, hukuk devletinin tesisini zorlaştırır, hukuku aşındırır, kutuplaşmaya, ayrışmaya yardım eder.

Görülmekte olan bir davayla ilgili değerlendirme yapmak benim hukuk anlayışımla bağdaşmaz. Görülmekte olan davalarla ilgili hemen herkes bir değerlendirme yaptı. Tutuklu milletvekilleri meselesinde, Ergenekon, Balyoz davalarında... Hukuka yerli yersiz müdahalelerin ülkeyi ne hale getirdiğini iyi değerlendirmemiz lazım. Bu hukuksuzlukların hepsi Türkiye'de yaşandı, Türkiye bundan ders çıkarmalı.”

HÜRRİYET
<< Önceki Haber Cemil Çiçek'ten dikkat çeken çıkış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER