Cenaze namazı kılınmadı

GAZİANTEP’te, geçen 19 Mayıs günü polis operasyonunda yakalanacağını anlayınca üzerindeki intihar yeleğindeki bombaları infilak ettirip parçalanarak ölen IŞİD’in sözde Türkiye emiri ve bombalı saldırıların planlayıcısı Yunus Durmaz’ın cenazesi, sahip çıkan olmayınca bugün kimsesizler mezarlığına defnedildi. Durmaz'ın cenaze namazı da kılınmadı.

Cenaze namazı kılınmadı

Diyarbakır, Suruç, Ankara, İstanbul ve Gaziantep’te IŞİD’in yaptığı bombalı saldırıların planlayıcısı ve organizatörü olan, aynı zamanda örgütün sözde Türkiye emirliği görevini yürüten ve başına 4 milyon lira ödül konularak aranan Yunus Durmaz’ın geçen 19 Mayıs günü adresi saptandı. Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda yakalanacağını anlayan Yunus Durmaz, üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirdi ve patlamada parçalanarak öldü. Kendisi gibi örgütün üst düzey isimlerinden olan kardeşi Hacı Ali, eşi Nesibe’nin sağ ele geçirildiği operasyonun ardından Yunus Durmaz’ın cesedi otopsi işlemlerinin ardından Yeşilkent Mezarlığı’na götürüldü.

15 günlük yasal süre içerisinde sahip çıkan olmayınca, savcılık Durmaz’ın cesedinin defnedilmesini istedi. Bunun üzerine Yeşilkent Mezarlığı’nda görevli 5 kişi, morgdan aldıkları Durmaz’ın patlamada parçalanan cesedini, cenaze namazı kılınmadan Yeşilkent Mezarlığı’ndaki Kimsesizler Mezarlığı’na defnedildi.


AYNI MEZARLIKTA 4’ÜNCÜ BOMBACI

Öte yandan Yunus Durmaz’ın defnedildiği Yeşilkent Mezarlığı içindeki Kimsesizler Mezarlığı, dördüncü canlı bombanın da son adresi oldu. Daha önce Suruç saldırısını yapan canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz, İstanbul İstiklal Caddesi saldırısını gerçekleştiren Mehmet Öztürk ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla terör saldırısını yapan İsmail Güneş’in cesetleri de aynı mezarlığa defnedildi.


DHA
<< Önceki Haber Cenaze namazı kılınmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER