Cep telefonlarında yeni savaş başladı

Rakiplerin çoğalmasıyla 4 GB RAM’e sahip akıllı telefonların büyük savaşı başladı...

Cep telefonlarında yeni savaş başladı

Bu yıl ilk olarak ASUS ile ortaya çıkan 4 GB RAM’e sahip akıllı telefonlar, Xiaomi ve Lenovo’ya da ilham kaynağı oldu. Rakiplerin çoğalmasıyla bu alanda da büyük savaş başladı.

Verilerin hızlı erişilebilirliğini artıran kişisel depolama sistemi olan RAM’ler, akıllı telefonlarda yeni bir dönem başlattı.

Şu an Pazarın hakimi olan markaların üst düzey akıllı telefonlarında bile 2 ya da 3 GB RAM yer alırken ASUS, Xiaomi ve Lenovo, 4 GB güce ulaştı. Geniş Full HD ekranla gelen cihazlar, güçlü işlemciler ve yüksek pil kapasiteleriyle de öne çıkıyorlar. Lenovo’nun K80 modelli de 30 Nisan’da satışa sunulacak.

4G indirme hızına ulaşıyor

Xiaomi'nin bu yıl için hazırladığı Mi Note Pro adlı canavar 4 GB LPDDR4 RAM, sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810 çipset ve 5,7 inç büyüklüğünde QHD ekran gibi özellikleriyle Android ekosisteminin zirvesine yerleşiyor. Cihaz, Snapdragon 810 çipsette yer alan Cat 6 LTE modemi sayesinde rakiplerine nazaran 450 Mbps'a varan 4G indirme hızlarına ulaşabiliyor.

En güçlü batarya onda

Le­no­vo­’nun ye­ni ci­ha­zı K80 ise ra­kip­le­ri­ne 4 bin mAh ba­tar­ya gü­cüy­le fark atı­yor. Ci­haz­da ay­rı­ca op­tik gö­rün­tü sa­bit­le­yi­ci özel­lik­li 13 MP ar­ka ka­me­ra yer alı­yor. Ci­ha­zın hı­zı ise 1.8 GHz.


Karanlıkta kusursuz görüntü

ASUS da diğer cihazlardan farklı olarak karanlık ortamlarda görüntü kalitesini daha da yükseltmiş.  Bunun için de Pixelmaster adında teknoloji barındıran telefonda bu özellik aktive edildiğinde yüzde 400 daha parlak bir çekim yapılabiliyor.

Bugün 



<< Önceki Haber Cep telefonlarında yeni savaş başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER