Cepkenler modern tasarımla buluştu


İpek Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Başak Boğday Sayğılı, 'Geleneksel Formlarda Modern Dokunuşlar' isimli kişisel moda sergisi açtı. Sayğılı, "Sergide bulunan cepkenlerin Anadolu'da kullanılan pek çok formuna yer verdiklerini ve süsleme teknikleri olarak lazer kesim, kazıma, lase, plise, nakış, baskı teknikleri, boncuk çakma ve zincirler gibi modern süsleme tekniklerini tercih ettik." dedi.

Öğrenci Merkezi (Koza Center) sergi salonunda açılan sergiye, İpek Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Çiçek, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feza Tansuğ, çok sayıda akademisyen, öğrenci ve davetliler katıldı. Sergideki eserleri ziyaretçilere anlatan Saygılı, geleneksel giysi formu olan Cepkeni; Antep, Rize ve Denizli kumaşları üzerinde geleneksel motiflerin modern süslemelerle hazırlandığını anlattı.

Başak Boğday Sayğılı, "Sergide bulunan cepkenlerin Anadolu'da kullanılan pek çok formuna yer verdiklerini ve süsleme teknikleri olarak lazer kesim, kazıma, lase, plise, nakış, baskı teknikleri, boncuk çakma ve zincirler gibi modern süsleme tekniklerini tercih ettik." ifadesinde bulundu.

Sergide yer alan 23 parça eserin bir yıldan fazla zamanda hazırlandığını belirten Yrd. Doç. Dr. Başak Boğday Sayğılı, eserlerin yapımında Moda Bölümü'nün teknik ekibinden de destek aldığını kaydetti. Sayğılı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geleneksel giysi formumuz olan Cepkenleri, Geleneksel kumaşlarımızı (Antep, Rize ve Denizli kumaşları) ve geleneksel motiflerimizi günümüzde de kullanılabilir ve uygulanabilir hale getirerek, geçmişle bugün arasında bir bağ oluşturulmasını amaçladık. Bu tür çalışmaların özellikle moda tasarımı alanında ve diğer sanat dallarında çalışanlara ilham versin."

Sergi, 29 Ocak tarihleri arasında İpek Üniversitesi Koza Center Sergi Salonu'nda gezilebilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Cepkenler modern tasarımla buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER