Cerattepe'deki ağaç katliamını protesto eden öğrenciler kampüse ağaç dikti


Antalya'da üniversite öğrencileri, Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde altın ve bakır çıkarılması için yürütülen çalışmaları protesto etmek için bir araya geldi. Ağaç katliamını protesto eden öğrenciler, kampüse ağaç dikip can suyu verdi.

Artvin Cerattepe'deki madencilik faaliyetlerine tepki eylemleri devam ediyor. Akdeniz Üniversitesi Olbia Çarşısı girişinde toplanan Antalya Öğrenci Kolektifleri üyesi 50 kişilik grup, üzerinde 'Artvin halkı yalnız değildir, Cerattepe için nöbetteyiz' yazılı pankart açtı.

'Cerattepe yenilmez Artvin geçilmez' sloganı atan grup adına basın açıklamasını okuyan Gözde Ayna, Cerattepe'de maden izni alan Cengiz İnşaat'ın güçlü bir halk direnişi ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Artvinlilerin Cengiz İnşaat yetkililerini Cerattepe'ye sokmadığını ifade eden Gözde Ayna, "Doğal örtüyü maden kurmak için sıyırmaya gelen Cengiz İnşaat ekiplerini Cerattepe'ye sokmadılar. Artvin'in bu direnişine tüm ülkeden gelen destekten çekinen emniyet ve Artvin Valisi hukuksuz uygulamalarla Artvin'e giriş-çıkışları engelledi. Buradan Kaçak Saray'a soruyoruz, ülkenin tüm ormanlarını Cengiz İnşaat'a kestirmek isteği nereden gelmektedir?" dedi.

Artvin'de halkın üzerine biber gazı ve tazyikli su sıkıldığını hatırlatan Ayna, ancak halkın yılmadığını ve direnmeye devam ettiğini sözlerine ekledi.

Antalya Öğrenci Kolektifleri üyesi grup, basın açıklamasının ardından, Akdeniz Üniversitesi Rektörlük yolu üzerindeki alana fidan dikerek ilk can suyunu da verdi.

Grup üyeleri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Cerattepe'deki ağaç katliamını protesto eden öğrenciler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER