Cesur binbaşıya ağlatan veda

Van’ın Çaldıran ilçesinde, teröristlerin yola döşediği bombanın patlatılması sonucu şehit olan biri binbaşı 6 güvenlik görevlisi dün gözyaşlarıyla toprağa verildi. Muğla, Gaziantep, Bitlis, Nevşehir, Samsun ve Amasya’da düzenlenen cenaze törenlerine binlerce kişi katılırken, ailelerin feryatları yürek dağladı.

Şehit yakınlarından AKP'li vekillere tepki

Van Jandarma Asayiş Helikopter Filo Komutanlığı’ndaki törenin ardından şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları memleketlerine gönderildi. Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur memleketi Muğla’da yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreni öncesinde şehit binbaşının 1.5 yaşındaki oğlu Demir Alp Cesur’un tabutun yanında ve meydanda yaşananlardan habersiz oynaması yürek burktu. Küçük Demir Alp, babasının tabutu başında saygı nöbeti tutan askerlerin de taklidini yaptı, onlar gibi yürüdü.



OPERASYONA ÇIKMADAN ÖNCE EŞİNİ ARAMIŞ

Şehit eşi Seda Cesur da kendisine başsağlığı dileğinde bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye, “İnşallah Türkiye’de, her şey düzene girer” dedi. PKK’lı teröristlerin TIR’ları ateşe vermesinden sonra yola çıkan şehit binbaşının eşi Seda Cesur’u telefonla aradığı ve operasyona çıktığı bilgisini verdiği öğrenildi. Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’un eşine, “Operasyona çıkıyorum. Telefonu açamazsam merak etme” dediği aktarıldı. Şehit binbaşının ayrıca geçen ekim ayında izne geldiği Muğla’da görüştüğü arkadaşları ve yakınlarından helallik aldığı öğrenildi. Şehit binbaşının ayrıca iki yıldır Çaldıran’da görev yaptığı, geçen Cuma günü ise tayininin Bartın’a çıktığını öğrendiği belirtildi.

Vekillere tepki

Şehit  Astsubay İbrahim Tıraş da memleketi Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde toprağa verildi. Törende şehidin tabutuna kapanan 5 aylık hamile eşi İpek Tıraş’ın, “İbrahim beni bırakıp nereye gidiyorsun?” feryadı yürek dağladı. Tören alanına gelen aralarında AK Parti Gaziantep milletvekilleri Abdülhamit Gül, Şamil Tayyar, Ahmet Uzer ve Abdülkadir Yüksel’in de olduğu grupu gören bazı şehit yakınları ise tepki gösterdi. “PKK’lı teröristlere siz yüz verdiniz, bu hale siz soktunuz” diye bağırdılar. PKK terör örgütünü protesto eden şehit yakınları tören alanından uzaklaştırıldı.
Şehit Uzman Çavuş Emre Türkmen’in Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesindeki cenaze töreninde gözler, iki hafta önce nikah kıydığı ve 24 Temmuz’da düğün yapacağı eşi Hacer’in üzerindeydi. Sürekli gözyaşı döken Hacer Türkmen’i yakınları teselli etmeye çalıştı.



Annenin feryadı

Şehit Astsubay Üstçavuş Murat Demirci de Amasya’nın Merzifon ilçesinde toprağa verildi. Acılı anne Nilgün Demirci, “Aslan gibi oğlumu teröre kurban ettiler. Sapasağlam verdim onlara ben. Ne eziyetlerle büyüttüm oğlumu. Bir çocuğuma bakamadılar. Terör laneti öldürdü, parçaladı benim oğlumu.” diyerek gözyaşı döktü. Eşinin askeri montunu giyen Songül Demirci’nin “Aşkım ben seni böyle mi karşılayacaktım.” sözleri ise yürek dağladı.

Şehit Uzman Çavuş Murat Sarıgül’ün Bitlis’teki cenaze töreninde de teröre tepkiler yükseldi. Ahlat ilçesindeki törene katılan yaklaşık 5 bin kişi ‘Kahrolsun PKK’ sloganları atarak Türk bayrağı eşliğinde yaklaşık 5 kilometre yürüdü. Şehit Sarıgül, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yarına bakış
<< Önceki Haber Cesur binbaşıya ağlatan veda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER