Cesur binbaşıya ağlatan veda
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 26 2016
Paylaş
X Post
Van’ın Çaldıran ilçesinde, teröristlerin yola döşediği bombanın patlatılması sonucu şehit olan biri binbaşı 6 güvenlik görevlisi dün gözyaşlarıyla toprağa verildi. Muğla, Gaziantep, Bitlis, Nevşehir, Samsun ve Amasya’da düzenlenen cenaze törenlerine binlerce kişi katılırken, ailelerin feryatları yürek dağladı.
Van Jandarma Asayiş Helikopter Filo Komutanlığı’ndaki törenin ardından şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları memleketlerine gönderildi. Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur memleketi Muğla’da yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreni öncesinde şehit binbaşının 1.5 yaşındaki oğlu Demir Alp Cesur’un tabutun yanında ve meydanda yaşananlardan habersiz oynaması yürek burktu. Küçük Demir Alp, babasının tabutu başında saygı nöbeti tutan askerlerin de taklidini yaptı, onlar gibi yürüdü.

OPERASYONA ÇIKMADAN ÖNCE EŞİNİ ARAMIŞ
Şehit eşi Seda Cesur da kendisine başsağlığı dileğinde bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye, “İnşallah Türkiye’de, her şey düzene girer” dedi. PKK’lı teröristlerin TIR’ları ateşe vermesinden sonra yola çıkan şehit binbaşının eşi Seda Cesur’u telefonla aradığı ve operasyona çıktığı bilgisini verdiği öğrenildi. Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur’un eşine, “Operasyona çıkıyorum. Telefonu açamazsam merak etme” dediği aktarıldı. Şehit binbaşının ayrıca geçen ekim ayında izne geldiği Muğla’da görüştüğü arkadaşları ve yakınlarından helallik aldığı öğrenildi. Şehit binbaşının ayrıca iki yıldır Çaldıran’da görev yaptığı, geçen Cuma günü ise tayininin Bartın’a çıktığını öğrendiği belirtildi.
Vekillere tepki
Şehit Astsubay İbrahim Tıraş da memleketi Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde toprağa verildi. Törende şehidin tabutuna kapanan 5 aylık hamile eşi İpek Tıraş’ın, “İbrahim beni bırakıp nereye gidiyorsun?” feryadı yürek dağladı. Tören alanına gelen aralarında AK Parti Gaziantep milletvekilleri Abdülhamit Gül, Şamil Tayyar, Ahmet Uzer ve Abdülkadir Yüksel’in de olduğu grupu gören bazı şehit yakınları ise tepki gösterdi. “PKK’lı teröristlere
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İmamoğlu’ndan sert tepki: “Muhalefet partisinin başına kayyım olarak atanan kişiyi kınıyorum”2.Döverek polis memuru öldürmeye 4 ayda tahliye!3.Irmak Öğretmen’in ölümünde yeni gelişme: Hakkında şikayet bulunan müdür görevden uzaklaştırıldı4.Eski Adalet Bakanı Gül’den ‘çıplak arama’ açıklaması: Takip edeceğiz5.Kılıçdaroğlu cephesinden kurultay kararı: Olağanüstü kongreye ret
6.Trump’tan İran’a yeni tehdit: “Bu gece çok sert vuracağız”7.Almanya’nın savaş uçağı tercihi: Saab mı, F-35 mi?8.Serkan Gölge yaşadıklarını anlattı: Cezaevinden NASA’ya uzanan zorlu dönüş hikâyesi9.AMB faiz oranlarını üç yıl sonra ilk kez artırdı10.Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin yeni gelişme

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

İmamoğlu’ndan sert tepki: “Muhalefet partisinin ba...

Döverek polis memuru öldürmeye 4 ayda tahliye!

Irmak Öğretmen’in ölümünde yeni gelişme: Hakkında ...

Eski Adalet Bakanı Gül’den ‘çıplak arama’ açıklama...

Kılıçdaroğlu cephesinden kurultay kararı: Olağanüs...







