'Cesur yüreklerin başarısı, Fenerbahçe'yi yenmekten daha büyük bir başarı'


Galatasaraylı ünlü futbolcular ve teknik heyet kanserle savaşan çocuklara moral vermek için hastanede biraya geldi.
Galatasaraylı futbolculardan örnek davranış
Sarı kırmızılı futbolculardan Bilal Kısa, Jose Rodriguez, teknik direktör Jon Olde Riekerink ve yardımcı antrenör Orhan Atik, Medical Park Bahçelievler Hastanesi'nde kanser tedavisi gören çocukları ziyaret etti.

Hayatta kalmak için kanserle savaşan kocaman yürekler, Medical Park Bahçelievler Hastanesi'ndeki moral partisinde Galatasaraylı futbolcularla buluştu. 1-7 Nisan Kanser Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, yaşları 1 ila 15 arasında değişen 15 çocuk, yeşil sahalardan hayranlık duydukları futbolcuları ilk kez yakından görüp sohbet etme şansı yakaladı.

Etkinliğe Galatasaray kulübünden futbol takımının Hollandalı teknik direktörü Jon Olde Riekerink, futbolculardan Bilal Kısa ve Jose Rodriguez, yardımcı antrenör Orhan Atik, Medical Park Hastanesi Genel Müdürü Metin Arslan, hastane yöneticileri, kanser tedavisi gören çocuklar ve hasta yakınları katıldı.

"HER YIL 3 BİN ÇOCUK KANSER OLUYOR"

Konferans salonundaki moral partisinde bir konuşma yapan Medical Park Bahçelievler Hastanesi Kemik İliği Nakli Direktörü Prof. Dr. Tunç Fışgın, kanser tedavisi sürecinde moralin en önemli kriterlerden biri olduğunun altını çizdi.

Ülkemizde her yıl yaklaşık 3 bin çocukta kanser görüldüğünü belirten Prof. Dr. Fışgın, sarı kırmızılı futbolcuların onkoloji bölümünde tedavi gören çocuklarla bir araya gelmesinin onların motivasyonunu ve hastalığa karşı direncini artırmaları açısından çok güzel bir örnek olduğunu söyledi. Prof. Dr. Fışgın, "Çocukluk çağında en sık görülen kanserlerin başında sırasıyla lösemiler, lenfomalar ve beyin tümörleri gelir." diyerek, şunları söyledi:

"Lösemi hastalarının tedavisinde önemli bir aşama olan kemik iliği nakli konusunda ülkemiz büyük ilerleme kaydetti. Daha önce hastalarımızın önemli bir kısmı kemik iliği nakli olamadıkları için ya hayatını kaybediliyor ya da yurt dışına gitmek zorunda kalıyordu. Artık ülkemizde bizim merkezimizin içinde bulunduğu çok gelişmiş merkezler, üniteler ve alt yapılar var. Avrupa'da Almanya'dan sonra çocuk kemik iliği naklini en çok yapan ülkeyiz. Sadece ülkemizdeki vatandaşlara değil, sağlık turizmi aracılığıyla yurt dışından gelen hastalarımıza hizmet veriyoruz."

Etkinlikte daha sonra çocukları kanserle savaşan aileler söz alarak hastalıkla mücadele sürecinde başlarından geçen deneyimleri paylaştı.

JON OLDE RIEKERINK: ONLARIN BAŞARISI KUPADAN DAHA ÖNEMLİ

Bu etkinliğin bir parçası olmaktan dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Galatasaray Teknik Direktörü Jon Olde Riekerink, Fenerbahçe ile zorlu bir mücadeleye hazırlandıklarını belirterek kanser haftasıyla ilgili şu mesajları verdi:

"Profesyonel bir takım olarak her hafta farklı bir rakiple karşılaşıyoruz. Gelecek hafta da Fenerbahçe ile oynayacağız. Bu derbi bizim için çok zorlu geçecek. Ancak buradaki çocukların mücadele ettiği rakip, bizim hayal bile edemeyeceğimiz kadar zor bir rakip. Bu açıdan bugün burada tedavi gören çocuk hastaların yanında olmak, farkındalık anlamında bizim için çok yararlı oldu. . Böylesine zor bir olayın üstesinden geldiğiniz için kendinizle gerçekten gurur duymalısınız.

Galatasaraylı, Fenerbahçeli, Beşiktaşlı ya da Trabzonsporlu olmanız hiç fark etmez, biz bugün burada gelecekte sağlıklı bir ömür geçirmeniz için sizlere moral vermeye geldik. Bizler azminize tanık olarak verdiğiniz bu mücadeleyi takdir ediyoruz. Bu duygular içinde minik kahramanlarımıza cesaretlerinden ötürü madalya vermek bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı. Minik cesur yüreklere şöyle sesleniyorum; rakibinizi yenin! Bunu başarabilirsiniz!"

BİLAL KISA: BEN DE BU SÜRECİ ANNEMLE YAŞADIM

Galatasaraylı futbolcu Bilal Kısa ise takım arkadaşlarıyla birlikte çocuklarla buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederken, "Öncelikle hepinize geçmiş olsun diyorum." diyerek, şöyle devam etti:

"Buraya gelmeden önce bana Medical Park Hastanesi'ne böyle bir ziyarette bulunacağımız söylediğinde biraz duygulandım. Çünkü daha önce de annem bu hastanede tedavi görmüştü. O yüzden ben farklı duygular içinde buraya geldim. Çok zor bir süreçten geçtiğinizi biliyorum. Çünkü annem hayattayken bu zor sürece 2 yıl boyunca ben de tanık oldum. Tabii ki bu hastalıkta moral çok önemli. Sizin çocuklarınıza vereceğiniz moral hastalığın iyileşmesinde çok faydalı olacaktır. Allah inşallah hepinize en kısa sürede şifalar verir. Buradaki kardeşlerimiz de bir an önce sağlıklı bir şekilde koşmaya ve oynamaya başlarlar."

JOSE RODRIGUEZ: AİLELERİN ROLÜ ÇOK BÜYÜK

Galatasaray'ın İspanyol futbolcusu Jose Rodriguez ise yaptığı açıklamada, "Ailelerin bu hastalığın yenilmesindeki rolü çok büyük, kesinlikle çocuklarımıza destek olmamız lazım. Bu herkesin başına gelebilir. Sadece büyüklerin değil küçük yaştaki çocuklar da bu hastalığa yakalanabilir. O yüzden bilin ki biz her zaman sizin destekçiniz olmaya devam edeceğiz. Hocamızın da belirttiği gibi bu hastalık moralle yenilecektir. Onlara bugün bir nebze de moral kaynağı olabildiysek ne mutlu bize." dedi.

ÇOCUKLARA CESARET MADALYASI TAKTILAR

Konuşmalardan sonra Galatasaraylı futbolcular kanserle savaşan 15 çocuğa sırasıyla gösterdikleri azimden ötürü "cesaret madalyası" taktı. Renkli dakikaların yaşandığı madalya töreninden sonra çocuklar sarı kırmızılı oyuncular ve aileleriyle birlikte üzerinde "cesur yürekler" yazan pastayı kesti.

Galatasaraylı futbolcular ve teknik direktör Riekerink, etkinlik sonunda Medical Park Bahçelievler Hastanesi'nin 7. katındaki Çocuk Hematoloji servisinde kanser tedavisi gören çocuk hastaları odalarında ziyaret etmeyi de ihmal etmedi.

Hastane koridorlarında neşeli dakikaların yaşadığı ziyaret sırasında, futbolcular minik hayranlarına imzalı formalarını hediye ederek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Cesur yüreklerin başarısı, Fenerbahçe'yi yenmekten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER