Çetin "çalışanı kandıranlar hesap vermeli"

Çetin

NEVŞEHİR (CİHAN)- Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, yalancıların patır patır döküldüğü, umut tacirlerinin foyalarının ortaya çıktığı, çamur atmakta mahir olanların aslında yalan çukurunun içine gömülü olduğunu tüm sağlık çalışanlarının gördüğünü belirtti.
Yazılı basın açıklaması yapan Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, "14 Mart Tıp Bayramı'nı geride bıraktık. Bayram olarak kutlayamadık ama sağlık çalışanları için çok önemli imtihanlarla dolu ve gerçeklerin ortaya çıktığı bir dönem olarak tarihteki yerini aldı. Yalancıların patır patır döküldüğü, umut tacirlerinin foyalarının ortaya çıktığı, çamur atmakta mahir olanların aslında yalan çukurunun içine gömülü olduğunu tüm sağlık çalışanları gördü. Kimin çalışandan ve hak mücadelesinde yer aldığı, kimin de çalışanı kandırmaktan başka hiçbir şey yapmadığı bir kez daha ortaya çıktı. Tüm yurtta toplanan ve döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması ve yıpranma payı verilmesi için çalışanların imzaladığı on binlerce dilekçe Genel Merkezimiz tarafından TBMM Dilekçe Komisyonuna teslim edildi." dedi.
TBMM'de siyasi partilerin grup başkanvekilleri ve milletvekilleriyle görüştüklerini anlatan Çetin, döner sermayelerin emekliliğe yansımasını, yıpranma payı verilmesini ve çalışanların taleplerinin hayata geçmesini istediklerini kaydetti.
SARI SENDİKACILARA KIRMIZI KART
Turgay Çetin şöyle konuştu: "Güya iş bırakmıyorlarmış ama işinde peşini bırakmayacaklarmış. Sizin peşini bırakmadığınız toplantılarında yanlarına yanaşıp el etek öptüğünüz siyasetçilerdir. Odalarından çıkmadığınız idarecilerdir. Çalışanları kandırdınız. Çalışan hakkı için yapılan kampanyaları karaladınız. İdarecileri ve siyasetçileri ağırladınız. Çalışanın emeğini yok saydınız. Bunları herkes gördü. Bu yaptıklarınızla çalışma hayatına koca bir kara leke olarak geçtiniz. Bunca kandırmaya, çalışanın hakkının istismarına ve umut tacirliğine sendikal tarih boyunca hiç rastlanılmadı. Bırakın çalışanların yanını bu kadar yapılandan sonra utançlarından bunların sokağa bile çıkmaması lazım. Yalanları çalışanlar tarafından yüzlerine vurulduğuna, atılan mesajlar kulaklarına okunduğunda ne cevap verecekler. Yüzleri kızaracak mı çıkıp özür dileriz diyebilecekler mi? Tüm söylediklerinin yalan olduğu ortaya çıkanlar dağıttıkları broşürleri geri toplayacaklar mı? Sağlık çalışanlarına sizi kandırdık diyebilecekler mi? Çalışanlardan özür dileyecekler mi? Peygamber Efendimiz bir Hadis-i şeriflerinde "Utanmıyorsan dilediğin gibi yap" buyurmuşlardır. Yoksa bunlarda hiçbir şey olmamış gibi kurumlarda gezmeye, çalışanların karşısına çıkmaya devam mı edecekler? Yoksa yine idarecilerle kol kala girip malum işlerine devam mı edecekler ne yapacaklar hep birlikte göreceğiz. Görünen köy kılavuz istemez. Tıp Bayramı sürecinde neler olduğunu, kimin ne yaptığını, ne söylediğini çalışanlar net biçimde görmüştür. Sarı sendikacılıkta sınırları aşarak fezaya çıkanlara kırmızı kart göstermenin vakti gelmiştir. Eğri cetvelden doğru çizgi asla çıkmayacaktır. Bunlar çalışanın değil idarecinin sendikasıdır. Bunlardan çalışana bir fayda gelmeyeceği gibi tahammül edildikçe daha da çok çalışana zarar vereceklerdir."

CİHAN
<< Önceki Haber Çetin "çalışanı kandıranlar hesap vermeli" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER