Çevre Bakanı'ndan Salda Gölü açıklaması
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 14 2020
Salda Gölü'ne iş makinelerinin girmesine ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Yüklenici firmaya, projede yer almayan bir uygulama yaptığı için gerekli cezalar verilmiştir" dedi.
Koronavirüs önlemleri çerçevesinde ziyaretçi girişine kapatılan Salda Gölü’nde iş makinelerinin çalışma yaptığını gösteren görüntüler, büyük tepkilere neden oldu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Kurum "Salda Gölü ile ilgili olarak sosyal medyada bizlerin de asla kabul etmeyeceği görüntülerle ilgili, gerekli soruşturmayı başlattık" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Twitter esabından yaptığı açıklamada, gölün etrafına 7 gün 24 saat çalışan kamera sistemi kuracaklarını söyledi.
Bakan Kurum açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Salda Gölü bizim kalbimiz, en değerli varlıklarımızdan bir tanesidir. Salda Gölü ile ilgili olarak sosyal medyada bizlerin de asla kabul etmeyeceği görüntülerle ilgili, gerekli soruşturmayı başlattık. Salda geleceğe en doğal haliyle ulaşacak. Milletimiz müsterih olsun. Doğa koruma hassasiyetimizi en üst düzeyde tutmak adına Salda Gölü proje alanına 7 gün 24 saat esasına göre çalışan kamera sistemi kuracağız. Böylelikle dileyen vatandaşlarımız, istedikleri her an projemizi internet ortamında izleyebilecekler. Yüklenici firmaya, (Salda Gölü) projede yer almayan bir uygulama yaptığı için gerekli cezalar verilmiştir. Ayrıca, müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Sorumluluğu kesinleşen personeller görevlerinden uzaklaştırılmıştır" ifadelerini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi3.Bu kez İzmit'e İHA düştü.4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.Operasyonlara 'siyasi' diyen Serkan Toper hakkkında 'etkin pişmanlık' iddiası!8.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait9.Murat Çalık'a kritik müdahale!10.Uyuşturucu soruşturması: Kasım Garipoğlu’nun mal varlığına el konuldu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







