Cezaevinde ölü bulunan Akgün'ün cenazesi memleketi Mardin'e gönderildi


MANİSA (CİHAN)- Manisa T Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda, dönüş için taksi parası olmadığından hastaneye gitmemesi sebebiyle öldüğü iddia edilen mahkumlardan 31 yaşındaki Abdullah Akgün'ün cenazesi, memleketi Mardin'e gönderildi.

Geçen cumartesi akşamı rahatsızlanan Akgün'e, cezaevine çağrılan 112 Acil Sağlık ekibi müdahale etti. Açık cezaevlerindeki mahkumların, hastaneye cankurtaranla götürülmesi halinde bile dönüş parasını kendisinin karşılaması gerektiğinden maddi durumu müsait olmayan Akgün'ün, bu yüzden hastaneye gidemediği öne sürüldü. Pazar günü saat 08.00 sıralarında da koğuş arkadaşları tarafından yatağında ölü bulundu. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede, vücudunda herhangi bir darp izine rastlanmadığı öğrenildi. Kesin ölüm sebebinin, ayrıntılı otopsinin ardından belli olacağı belirtildi. Abdullah Akgün'ün cenazesi, işlemlerinin ardından memleketi Mardin'e gönderildi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, yaptığı açıklamada olayın doğrudan kendileriyle değil, adliyeyle alakalı olduğunu söyledi. Vali Bektaş, "Doğrusu o çerçevede ne olup bittiğini bilmiyoruz fakat bizimle alakalı kısmı şudur, bizim ambulans sistemimizde, 112 sisteminde hasta taşımak esas. Yani hastayı bulunduğu yerden hastaneye ulaştırmak esastır. Tabii gittiğiniz yerde de bir müdahale edebiliyorsunuz, yolda müdahale ediyorsunuz. Nihayet götürüyorsunuz, hastaneye bırakıyorsunuz, sizin sorumluluğunuz bitiyor." dedi. Cankurtaranların, hastaneye götürdüğü hastayı tedaviden sonra geri götürmesinin, muhtemelen dünyanın hiçbir yerinde olmadığını vurgulayan Bektaş, "Bir defa ambulansı o kadar da meşgul edemezsiniz, çünkü o arada ambulansı başka bir yere göndermeniz gerekebilir. Bir hastaya o kadar ambulansı bağlayamazsınız. Ortada bir sıkıntı var ve bunun çözülmesi gerekiyor." diye konuştu.

Şu aşamada ortada adli bir vaka olduğunu aktaran Bektaş, "Soruşturulacaktır, ilgili sorumlusu kim varsa o cezasını görecektir ama tabii o hayatını kaybeden insan için, onun kaybı telafi edilemiyor. Adliyeyle alakalı ama bizimle alakalı kısmı şu, ben açık şunu söylüyorum, hangi kurum, özellikle resmi kurumlar için bizde olan bir imkanla bu sorun çözülebilecekse o imkanları o kuruma vermeye hazırız. Bu sorunun çözülmesi lazım. Bu sorunla başbaşa bırakamayız insanları. Cezaevi yönetimi ve adliye, bu konuyu bir şekilde çözecek. Çözmeden olmaz. Bize düşen bir şey varsa da sonuna kadar yardımcı oluruz." dedi.

O cezaevinde hekim olması gerektiğine de değinen Vali Bektaş, "Zaman zaman biz oralara görevlendirmeler yapabiliyoruz ama aile hekimi gönderemezsiniz. Aile hekimi olmayan hekime bizim de çok ihtiyacımız var, çünkü acillerimizde nöbet tutturacak doktora ihtiyacımız var ama bunların hiçbiri mazeret değil. Hiçbir mazeret, çözümsüzlüğün gerekçesi olamaz. Bunun bir şekilde çözülmesi lazım. Bize düşen kısmıyla çözüm için destek vermeye, bütün imkanlarımızı vermeye hazırız." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Cezaevinde ölü bulunan Akgün'ün cenazesi memleketi Mardin'e... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER