Cezaevinden mektup var

Cezaevinden gelen mektupta hukukun ve demokrasinin olmadığı bir toplum olmaktansa insanın en değerlilerini feda etmekten bir an geri durmayacağı ifadeleri yer alıyor.

SHABER3.COM

Cezaevinden gönderilen bir mektupta, Hukuk ve Demokrasi uğruna Hizmet Hareketinin verdiği bedellerin kitaplara sığmayacağı kadar büyük olduğu gözler önüne seriliyor. 

Hizmet Hareketi'nin bugünkü zulümlere ilişkin Türkiye toplumunda şüphesiz en büyük bedeli muhalif bir grup olarak Hizmet Hareketi ödüyor. Cezaevlerinden gelen mektuplarda mağdurlar Hukuk ve Demokrasi adına başlarının dik ve alınlarının ak olduğunu defalarca anlattıkları görülüyor. AKP rejimi, hukuku ve demokrasiyi ayaklar altına almak uğruna getirmek istedikleri muhaberat rejimiyle binlerce insanın özgürlüklerini elinden alarak cezaevlerine yerleştirdi.

Bugüne kadar tutuklanan kişi sayısı 50 bin, gözaltına alınan sayısı 100 binleri ve hapislerde büyüyen çocuklar ise 700'ü aşmış durumda. 

HUKUK VE DEMOKRASİ MÜCADELESİNİN BOŞA ÇIKMAYACAĞINDAN EMİNİZ!
Denizli T Tipici cezaevinden gelen son mektupta, kullanılan sözler hukuk ve demokrasinin olmadığı bir toplumda zaten özgür olunamayacağı açık bir şekilde yazıyor. Mektup'ta, "Hukuk ve Demokrasi mücadelesinin boşa çıkmayacağından bütün kahramanlar emindir! Bu uğurda candan, canandan, sevdiklerimizden ve özgürlüğümüzden vazgeçmişiz. Öyle ki 'Bedenimi hapsedebilirsiniz ama düşüncelerimi hapsedemezsiniz!' diyen nice Hukuk ve Demokrasi kahramanının verdiği mücadeleyi özetlemektedir" ifadeleri diktatör rejimlerinin ilelebet muvaffık olamayağını anlatmaktadır. 

BÖYLE BİR TOPLUM OLMAKTANSA İNSAN FEDA ETMEZ Mİ?
Hukuk ve demokrasinin olmadığı toplumları, gayesi ve amacı olmayan düzenlerinin düşünülmesi gerektiğine vurgu yapılan mektupta, "Böyle bir toplum olmaktansa bu uğurda feda etmez mi en değerlilerini! Bizler bunun farkında biliniz ki vicdanımız rahat, başımız dik ve alnımız açık. Mutluyuz, gururluyuz ve bu toplumun birgün Hukuk ve Demokrasi Kahramanlarını anlayacağından da umutluyuz" şeklinde ifadeler yer almaktadır. 

Mektubunu dışında yer alan ifadeleri bir kenara bırakarak, edebi bir değer olan o mektupları sizlerle paylaşıyoruz:



<< Önceki Haber Cezaevinden mektup var Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER