Cezaevleri felâket
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Kasım 2 2019
Paylaş
X Post
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Türkiye’de şu anda çok yoğun insan hakları ihlâlleri yaşanıyor. Cezaevlerinde ise tam bir felaket hali yaşanıyor.” dedi.
Gergerlioğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna, hak ihlallerine ilişkin 3 bin 500’e yakın başvuru olduğunu ancak komisyonun tesbit ettiği tek bir ihlâlin bile bulunmadığını söyledi. İnsan hakları konusunun öncelikleri olduğunu belirten Gergerlioğlu, “Türkiye’de şu anda çok yoğun insan hakları ihlâlleri yaşanıyor. Cezaevlerinde ise tam bir felâket hali yaşanıyor. Kulaklarınıza inanamıyorsunuz. Bu komisyonun başkanlığı adeta devlet kurumlarını temize çıkarma başkanı. Apaçık ihlâller hakkında sorular soruyoruz, araştırın diyoruz, bize sadece ihlâli yapan kurumların cevaplarını gönderiyor. Kendisi herhangi bir araştırma yapma ihtiyacı hissetmiyor.” diye konuştu. Cezaevlerinde yaşandığı iddia edilen ihlaller ile bazı cezaevlerinde çocuklarıyla birlikte kalan annelerin yaşadıklarını anlatan Gergerlioğlu, ayrım yapmadan kendilerine gelen her türlü ihlâl başvurusunu gündeme getirdiklerini ifade etti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Saray'dan Özel'e yeni tazminat davası: Bakın ne için?2.İmamoğlu hakkında yeni karar!3.MSB: İran'dan ateşlenen 4. füze önlendi4.Gazeteci Alican Uludağ hakkında iddianame düzenlendi5.MHP'de İzzet Ulvi Yönter'den boşalan yardımcılığa atanan isim belli oldu
6.Engellendi: Medya, adliye, mafya işbirliğini deşifre etmişti7.İspanya bu kez ABD saldırı uçaklarına hava sahasını kapattı!8.İki isim Londra'da para arıyor: Erdoğan'ın ekonomicileri hazineyi tam takıra çevirdi9.Putin'den Avrupa'ya kara haber: Donacaklar!10.Bakan Gürlek, gazeteci Şimşek, mafya Ali Uzun bir arada: İş insanı Sönmez'de olay iddialar

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN











