Cezaevlerinde 29 gazeteci bulunuyor


İnsan Hakları Derneği, Özgür Hukukçular Derneği ve Çağdaş Hukukçular Derneği, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepki gösterdi. Tarih boyunca gazeteciler ne zaman tutuklanıyorsa orada halkın görmemesi gereken bir gerçek olduğunu vurgulayan dernekler, baskıcı rejimlerin gazetecilere saldırdıklarını kaydetti. Dernekler ayrıca cezaevlerinde 29 gazetecinin bulunduğu bilgisini verdi.

İnsan Hakları Derneği, Özgür Hukukçular Derneği ve Çağdaş Hukukçular Derneği temsilcileri, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepki için Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklama şöyle: "Ülkemizin basın özgürlüğü ifade özgürlüğü ve bunlarla bağlantılı olarak halkın haber alma özgürlüğünün hangi sıklıkla ve nedenli pervasızca ihlal edildiğine maalesef sürekli şahitlik etmiş durumdayız. Bu nedenle Can Dündar ve Erdem Gül'ün şahsında gerçekleşen dünkü tutuklamaları kınıyoruz.

GAZETECİLER NE ZAMAN TUTUKLANIYORSA, ORADA HALKIN GÖRMEMESİ GEREKEN BİR GERÇEK VARDIR

Basın ve ifade özgürlüğü ile demokrasi mücadelesi birlikte gelişen bir mücadeledir. Biz çok iyi biliyoruz ki tarih boyunca gazeteciler ne zaman tutuklanıyorsa, orada halkın görmemesi gereken bir gerçek ve o gerçeği mercek tutan bir gazeteci vardır. İşte o gerçeklerin gizlenmemesi için baskıcı rejimler önce gazetecilere saldırır."

Basın açıklamasının ardından dernekler, cezaevinde bulunan 29 gazetecinin isminin bulunduğu listeyi paylaştı. CİHAN
<< Önceki Haber Cezaevlerinde 29 gazeteci bulunuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER