Cezaevlerine uçaksavar!

Erdoğan Rejimi’nin sosyal medya trolleri ve AKP Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın “cezaevlerini basıp Fethullahçıları ve PKK’lıları asacağız” açıklamalarından sonra ilginç işaretler gelmeye devam ediyor.

AKP'li darbe komisyonu başkanı Petek'i susturan soru

Erdoğan Rejimi'nin cezaevlerine yönelik katliam planında flaş bir gelişme yaşandı.

Güvenlik önlemi gerekçesiyle zaten aşırı derecede güvenlik önlemi bulunan Silivri ve Sincan’daki cezaevlerinde bir dizi değişikliğe gidildi.

CEZAEVİNE DEĞİL SINIRA BAK

Türkiye’nin özellikle Suriye sınırı yol geçen hanına dönmüşken, Hükümet Silivri ve Sincan cezaevlerine uçaksavar sistemi kurulmasını kararlaştırdı. Cezaevine uçaksavar sisteminin kurulmasının hiçbir mantığı bulunmuyor. Ancak bu değişiklikle asıl yapılmak istenen cezaevlerine toplu imhada kullanılabilecek ağır silahların yerleştirilmiş olması.

Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre; Türkiye genelindeki 387 açık ve kapalı cezaevinde güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılarak, Silivri, Sincan ve Şakran cezaevlerinde uçaksavarların yer aldığı hava savunma sistemleri kuruldu.

Açıklamada kullanılan “uçaksavarların da yeraldığı” vurgusu oldukça önemli. Anadolu Ajansı’na konuşan Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım bu cümleyi açmazken, detayında “ağır silahlar var”

Cezaevlerine hava saldırısı düzenlenmesi olağan dışı. Ancak ağır silahlar ve uçaksavarlar kullanılarak cezaevlerindeki tutuklulara yönelik katliam düzeyinde saldırılar düzenlenebileceğinden korkuluyor.

Benzer uygulamayı Libya’nın devrik lideri Kaddafi yapmış ve cezaevine attığı tüm muhalileri katletmişti. Kaddafi rejimi önce kamuoyuna sahte isyanlar duyurmuş, ardından da cezaevlerine ağır silahlarla müdahale etmişti. Katliamda 2 binden fazla tutuklu öldürülmüştü.

POLİSE YETKİ VERİLDİ

Bazı durumlarda, tutukluların sevk ve nakillerinde jandarmanın yanı sıra polisin de yer almasına ilişkin düzenleme yapıldığı kaydedildi.

Aktifhaber
<< Önceki Haber Cezaevlerine uçaksavar! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER