ÇGD Ağrı Şube Başkanı'ndan Çalışan Gazeteciler Günü mesajı


Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Ağrı Şube Başkanı Ufuk Balkis, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Balkis mesajında gazetecilere çağrıda bulundu. Balkis, şu ifadeleri kullandı: "Lütfen 10 Ocak'ta 'Artık yeter' deyin. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamıyoruz.
Çünkü meslektaşlarımız işsiz, çünkü iş güvenceleri patronların ve iktidarın iki dudağı arasında. Artık adliyelere haber yapmaktan çok, ifade vermek için gidiyorlar,
Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamıyoruz, çünkü meslektaşlarımız haber yaptıkları için gözaltındalar, çünkü cezaevindeler, çünkü haber takip ederken kafalarına silah dayanıyor, tartaklanıyorlar.

Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamıyoruz, çünkü meslektaşlarımızın sendikalaşma, örgütlenme, toplu sözleşme yapma hakkı elinden alınmış. Çünkü gazete büroları kapatılıyor, birleştiriliyor, meslektaşlarımız işsizlikle tehdit edilip her işi yapmaya razı edilmek isteniyor. 10 Ocak günü baskılara, işten atmalara, şiddete, tutuklama ve cezalara hayır demek için, 'artık yeter, gerçekten haber yapmak, üretmek, çalışmak istiyoruz' demek için 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlamıyoruz."

CİHAN
<< Önceki Haber ÇGD Ağrı Şube Başkanı'ndan Çalışan Gazeteciler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER