CHP adayı Biçer: AKP Manisa'da bariz bir şekilde oy kaybediyor

CHP adayı Biçer: AKP Manisa'da bariz bir şekilde oy kaybediyor

CHP Manisa 3. sıra milletvekili adayı Tur Yıldız Biçer, genel seçimden birinci parti olarak çıkacaklarına inandığını söyledi. Manisa Devlet Hastanesi'nde KBB uzmanı olarak görev yaparken adaylık için istifa eden Biçer, Manisa'da bütün partilerden seçilebilecek milletvekili adayları içerisinde tek kadın adayın kendisi olduğunu ifade etti. Hiçbir siyasi parti ile bağlantısı olmayan ve kendisini ne zaman ameliyat ettiğini dahi hatırlamadığı bir hastasının, seçim çalışmaları sırasında yanına gelerek, "Oyumu sizin için CHP'ye vereceğim." demesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

AK Parti'nin Manisa'da bariz bir şekilde oy kaybettiğini öne süren Biçer, onların oyunun HDP'ye gideceğini iddia etti. Biçer, "CHP olarak pozitif bir seçim çalışması sürdürüyoruz. HDP'nin Manisa'da oylarını alacağını da inanıyorum. 'Daha önce AKP'ye oy verdik, bu sefer kendi partimize oy vereceğiz.' diyenlerin sayısı oldukça fazla. HDP, AKP'den oy alacak ama bu ne kadar olur bilemiyorum." diye konuştu.

Manisa'da seçim çalışmalarının heyecanlı bir şekilde gittiğini belirten CHP adayı Tur Biçer Yıldız, kendileri için seçim sürecinin çok erken başladığını söyledi. Biçer, "Manisa'da ön seçim oldu. Dolayısıyla ben ocak ayı başından beri sahalardayım. Şubat ayında devlet memuru olduğum için görevimden istifa ettim. Şu anda Manisa'da devlet memuru olarak kamudan istifa ederek aday olan tek kişi benim. Bütün partiler içerisinde, yine seçilebilir adaylar içerisinde tek kadın aday benim. Kampanyamızda özellikle bu noktaları vurguluyoruz." dedi.

'SİYASETİN GÖNÜLDEN YAPILAN BİR ŞEY OLDUĞUNA İNANIYORUM'

Manisa'da kadın seçmenlerden fazla oy alacağına inandığını dile getiren Biçer, "Ön seçimle gelmiş olmam benim için kolay bir süreç değil. Bu mücadeleyi çok takdir eden var. Bir de doktor oluşumun etkisi oldukça fazla. KBB uzmanıyım ama siyasetin hep içerisindeydim. Yalnızca aktif siyaset yapma şansım yoktu, çünkü uzman hekim olarak çalışıyordum. Devlet memuru olduğum için aktif olarak siyasette yer alamadım, çünkü yasa engel oluyordu ama siyaset dört duvarın arkasında bir makamda yapılan, illa üyelikle yapılan, belli kalıplara dayalı bir şey değil. Gönülden yapılan bir şey olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

Eşinin Manisa Devlet Hastanesi'nde göz uzmanı olduğunu aktaran Biçer, "Eşim, ön seçime başvuracağımı ve istifa ettiğimi söyleyince inanamadı. Beni bu işte motive eden, haksızlar karşısında hiç sessiz kalamamam gibi bir yaratılışımın olmasıdır. Bunu şu ana kadar yapmaya çalıştım. Sınırlarımı hep zorladım. Yani haksızlarla mücadele etme gücüne ve o yetkiye ulaşmak istiyorum. Benim derdim bu, başka bir derdim yok aslında." dedi.

'DİĞER PARTİLERİN ADAYLARI TABAN TARAFINDAN BİZİM KADAR BENİMSENMEDİ'

Manisa'da CHP'nin halihazırda üç vekili olduğuna değinen Biçer, "Ön seçimden kaynaklanan çok farklı bir süreç yaşandı Manisa'da. Diğer partilerin adayları taban tarafından, çeşitli nedenlerden dolayı bizim benimsendiğimiz kadar benimsenmedi. Temayül yoklamalarından çıkan değerlendirme, mesela Ankara'dan dönenle uyuşmadı. Üyelere, sivil toplum kuruluşlarına danışıldı ama adaylar onların kararları doğrultusunda çıkmadı. Bu kesimler, kendilerinin oyalandığını ve değersiz olduklarını hissettiler bu süreç sonucunda. Bizde öyle bir şey olmadı. Sonuçta 21 bin üyemize gittik ve oy kullandılar. Kamu çalışanı olarak tek aday benim. 40 gün içerisinde bütün Manisa'yı dolaşıyoruz. Bu süreçte üçüncü sırada yer almak büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı." şeklinde konuştu.

'HDP, MANİSA'DA AKP'NİN OYLARINI ALACAK'

Seçim çalışmaları sırasında Sarıgöl ilçesinde başından geçen bir olayı anlatan Biçer, "En son Sarıgöl ilçesine gittik. Parti lokalimize dahi daha önce hiç gelmemiş bir vatandaş geldi. Benim oraya geleceğim daha önce duyurulmuş. Bu vatandaşımız bana orada, 'İlk kez sizin için geliyorum. Siz beni başarılı bir şekilde ameliyat ettiniz ve sağlığıma kavuştum. Ben bu seçimde size oy vereceğim.' dedi. Bu durum karşısında ben ve partililerimiz çok şaşırdı ve mutlu olduk. Ben bu vatandaşımızın adını da bilmiyorum ve ne zaman ameliyat yaptığımı dahi hatırlamıyorum. Hasta hekim ilişkisi olan bir vatandaşımız. Yani böyle gönüllü süreçlerle yürüyen bir kampanya süreci oldu. Bu kampanyanın bundan sonrasına da yansıyacağını düşünüyorum. Vatandaş, benim işimi en iyi seviyede yapabileceğime inandı." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP adayı Biçer: AKP Manisa'da bariz bir şekilde oy kaybediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER