CHP'de delege seçimleri başladı


Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) kongre süreci başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Ereğli İl Başkanlığı'nda devam eden kongre sürecinde delege seçimleri devam ediyor. Aralık ayının ilk haftasında yapılması planlanan kongre öncesinde bugün Kepez, Uzunmehmet, Süleymanlar mahallesi delege seçimleri gerçekleştirildi. Delege seçimleri ve kongre sürece hakkında açıklamada bulunan partinin mevcut İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, 2019 hedeflerine ulaşmak için birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Delege ve kongre sürecinde partililerin harcadığı emeğin seçim çalışmaları dönemine yansımadığını kaydeden Kartal, şu ifadeleri kullandı: "Delege seçimleri işte gördüğünüz gibi devam ediyor. Bugün 6 mahalle itibari ile bitmiş olacak. Zaten bir kısmını 7 Haziran'dan sonraki süreçte yapmıştık. Yarın akşam itibari ile de tüm Ereğli seçimlerimiz bitmiş olacak. Ondan sonra da Aralık ayının altısında da büyük bir ihtimalle ilçe kongremizi gerçekleştirmiş olacağız. Benim kişisel düşüncem delege seçimlerine yansıdı mı? Yeteri kadar yansıdığını düşünemiyorum. Çünkü geçmiş dönemlerde de bu tür delege seçimlerini parti içi demokrasi gereği diyerek çok yaptık.

Ancak Ne yazık ki bizim partimizde bir alışkanlık haline geldi. Delege seçimleri ve kongre bitiyor, ondan sona delege seçimlerinde harcadığımız enerjiyi seçimlerde ne yazık ki göremiyoruz. Bizi en çok üzen tarafı bu. Umarım bundan sonra ki dönemde parti içi demokrasinin yararlı, parti içerisinde birlik ve bütünlüğü, dayanışmayı yoldaşça kardeşçe mücadele anlayışını yükseltir diye düşünüyorum. Benim düşüncem şuydu, 1 Kasım seçimlerinde istediğimiz başarıyı yakalayamadık. Bu nedenle 2019 hedeflerine partinin ulaşabilmesi için birlik beraberlik içerisinde olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Eğer demin de dediğim gibi, bütün enerjimizi ya da enerjimizin büyük çoğunluğunu parti içerisinde ki mücadeleye ayırırsak 2019, yani karşılıklı bölünmeleri yaşarsa parti kamplaşmaları yaşarsa sürtüşmeleri yaşarsa 2019 hedeflerine ulaşmakta zorluk çekeriz diye düşündük.

O nedenle herkesin Cumhuriyet Halk Partisi'nin sorumluluğuna yakışır bir şekilde parti içi birlik ve beraberliği, büyütücü bir tavır alması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle ben ilçe başkanı Hayrettin Kartal olarak şu anda görevde buluna ilçe yönetim kurulu ile beraber patinin ortak aklını harekete geçirip önümüzde ki ilçe kongresinde, partimizi 2019 hedeflerine ulaştıracak birlik ve bütünlüğü sağlayacak yönetim anlayışındayız. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Ama bu birlik ve bütünlüğü bozucu her türlü eylemin karşısında da olacağımızı ilan ediyorum."

Başkan adaylığı için ismi geçen Sertan Ocakçı ise konuşmasında "İsmimin geçmesi partililerimizin teveccühü. Amacımız kavganın bitmesi, birlik ve beraberliğin, dayanışmanın artması. Eğer bizler buna vesile olabilirsek ne mutlu bize." dedi.

İsmi Başkan adaylığı için konuşulan bir diğer isim Yaşar Balcı, delege seçimlerinin devam ettiğini ancak seçimlerin sağlıklı ortamda yapılmadığını aksaklıklara rağmen seçimlerin devam ettiğini kaydetti. Balcı açıklamasında şöyle konuştu: "Daha önce ilçe başkanlığı yaptığımız için partililerimiz bu göreve layık görüyorlar. Onlara teşekkür ediyorum.Delege seçimleri başladı. Bugün Uzunmehmet Mahallesi, Müftü mahallesi şu an itibari ile Kepez tamamlanmış durumda. Uzunmehmet Mahallesi'nde benim olduğum yerde 6 oyla kaybettik. Müftü mahallesini liste olarak biz aldık. Bağlık mahallesinde uzlaşı olsun gerginlik olmasın diye uzlaşı bir liste çıkaracağız. Süleymanlar Mahallesi yapılacak. Katılım yüksek. İnşallah sonuçları partimiz için hayırlı olur. Yönetimin görevi seçimlerin sağlıklı ortamda yapılmasını sağlamak. Aksaklıklar var. Tam istediğimiz şekilde delege olmuyor ama iyi olması için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'de delege seçimleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER