CHP'de İstanbul İl Başkanlığı için adayların yarışı başladı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Aralık 23 2015
CHP İstanbul İl Başkanlığı için adaylar isimlerini açıklamaya başladı. Partinin İstanbul il başkanlığında düzenlenen toplantılarla adaylıklarını açıklayan isimler, partililerden destek istedi. Cemal Canpolat adaylık konuşmasında CHP'nen yüzünü sağ yerine sola çevirmesi gerektiğini söylerken diğer aday Öğüt, iktidara giden yolun İstanbul'u almaktan geçtiğini söyledi.
CHP İstanbul İl Başkanlığı için adaylar isimlerini açıklamaya başladı. Partinin İstanbul il başkanlığında düzenlenen toplantılarla adaylıklarını açıklayan isimler, partililerden destek istedi. Cemal Canpolat adaylık konuşmasında CHP'nen yüzünü sağ yerine sola çevirmesi gerektiğini söylerken diğer aday Öğüt, iktidara giden yolun İstanbul'u almaktan geçtiğini söyledi.

Şişhane'deki parti binasında düzenlenen basın toplantısıyla Cemal Canpolat adaylığını açıkladı. Partililer ve bazı ilçe başkanları ile toplantıya katılan Canpolat, il başkanlığı için parti temsilcileri ve ilçe başkanlarından destek istedi.

İstanbul'daki bazı CHP'li ilçe belediye başkanlarını eleştiren Canpolat, CHP oylarının düşük olduğu ilçelerde teşkilat ve vatandaşlarla içi içe çalışmak istediğini ve buralarda CHP oylarını artırmak için çabalayacağını söyledi. Canpolat, "Yüzünü sağ anlayışa çeviren, sağ anlayışı vitrine koyarak CHP'yi iktidar yapmak isteyen, iyi niyetle çalışan arkadaşların bu şekilde CHP'nin iktidar olamadığını hep birlikte gördük. O zaman CHP yüzünü sola, sosyalistleri, devrimcilere açmak için dayım, onun için buradayım. Bizim kendi belediyelerimiz de dahil olmak üzere belediyeler CHP'nin sol söylemlerini, sosyal demokrat söylemlerini bundan sonra uygulatmak için, yani belediye başkanı olup sadece kendisinin belediye başkanıymış gibi davrananların değil, belediyeler onların özel şirketiymiş gibi değil. Kadınlarımızın kendi çocuklarını belediyelerde işe koyamadığı ama dışarıda partili olmayıp başka ilişkilerle insanların işe girdiğini adım gibi biliyorum. Bu gençlerin ve bu partililerin hukukunu korumak için buradayım." dedi.

CHP eski milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de, Şişhane'deki il başkanlığı binasında adaylığını açıkladı. Öğüt, kendisini destekleyen partililere hitaben yaptığı konuşmada gerçekleştireceği yenilikleri ve değişiklikleri anlattı. AKP iktidarı döneminde laik cumhuriyetin bir ölüm kalım mücadelesi verdiğini söyleyen Öğüt, "Ortadoğu'nun kan gölünü dönüştüğü, dış politikalarımızın itibars

Bu haberler de ilginizi çekebilir