CHP'de jammerlı Parti Meclisi toplantısı başladı


ANKARA (CİHAN)- CHP Parti Meclisi (PM), 7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimlerinde gösterilecek adayların belirlenmesi için toplandı. Saat 20.00'de başlayan toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlık ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önseçimler sonrası milletvekili adaylığı için kontenjan listesi üzerindeki çalışmalarını Parti Meclisi'ne sundu. PM'de Kılıçdaroğlu'nun tespit ettiği 188 isim için oylama yapılacak. İstanbul'da 14, Ankara'da 6, İzmir'de 6, Aydın'da 1, Antalya'da 1 kişilik kontenjan ayrıldı. MYK üyeleri dahil PM üyelerinden 13'ü ön seçime girdi, 7'si ön seçimden seçilebilir sıralardan aday listesine girdi. 10 PM üyesinin de adaylık başvurusu yapmadı. Kığlıçdaroğlu'nun listesini onaylatmak için 31 PM üyesinin desteğini alması yeterli olacak. Kurultay'dan sonraki en yüksek karar organı olan PM toplantısında Kılıçdaroğlu'nun kısa bir konuşma yapması bekleniyor. Ardından liste belirleme çalışmalarına geçilecek. Sinevizyonda alfabatik sıraya göre illerdeki isimler açıklanacak ve PM üyelerinin oylamasına sunulacak, itirazlar değerlendirecek.

BİLGİ SIZMASINA KARŞI GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Oylama öncesi partide, bilgi sızmaması için güvenlik önlemleri artırıldı. PM toplantısı nedeniyle CHP Genel Merkezine ziyaretçi yasağı kararı alındı. Basın mensupları ise yönetim katlarına çıkış yapamayacak. Dışarıya bilgi sızmasını önlemek için telefonla iletişimi engelleyen jammerler devreye sokuldu. PM Toplantısının yapıldığı salonunda sinyal kesici jammer çalıştırılırken; parti görevlileri ile gazetecilerin kullandığı internet erişimi de geçici bir süre kapatıldı.

CHP'de İstanbul, İzmir ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 41 il ve 45 seçim bölgesinde hâkim gözetiminde, bir ilde ise örgüt denetimde ön seçim yapılmıştı. Yaklaşık 800 bin CHP üyesi, aralarında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın da bulunduğu bin 500 aday adayı arasından 362 milletvekili adayını ön seçimle belirlemişti. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'de jammerlı Parti Meclisi toplantısı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER