CHP'den ilçe seçim kurulu kararını uygulamayanlar hakkında suç duyurusu


CHP Afyonkarahisar İl Teşkilatı, AK Parti'nin tanıtım posterlerini kaldırma kararı veren Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun kararını yerine getirmeyen kurumlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan, AK Parti'nin seçim yasaklarına uymadığını, bunun Seçim Kurulu tarafından da tescillendiğini, ancak devletin yetkililerinin harekete geçmediğini ileri sürdü. Demirkırkan, Afyonkarahisar Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun 9 Ekim ve 20 Ekim 2015 tarihinde seçim yasaklarına uymayarak yasak yerlere asılan pankart, afiş, resimlerin toplatılması kararını verdiğini ancak hiçbir yetkilinin harekete geçmediğini kaydetti.

Demirkırkan, Afyonkarahisar Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi yetkililerin de bu konuya duyarsız kaldıkları ifade etti. CHP Merkez İlçe Başkanı, "Tüm itirazlarımıza ve yargı kararlarına rağmen gereğini yerine getirmeyen, kanunsuz ve haksız rekabet oluşturan, her türlü işlemi fütursuzca yerine getirme yetkisini kendinde gören AKP'li yöneticileri artık devletimizin yetkili görevlilerine değil halkımıza şikayet ediyorum. Kendilerini de protesto ediyorum. Her türlü hukuksuz işlemi yapanlara ve bunlara göz yumanlara en iyi tepkiyi halkın bizzat kendisi verecektir." dedi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"

CHP İl Sekreteri Avukat Hamdi Yakut da "Afyon Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi Afyonkarahisar Merkez İlçe 1 Nolu Seçim Kurulunun yasaya aykırı AKP posterlerinin toplatılmasına ilişkin 2 adet kararını 298 sayılı Seçim Yasası ve Türk Ceza Kanunu'nun hükümlerine aykırı şekilde yerine getirmemiştir." diye konuştu.

Yakut, Valilik, İl Emniyet Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesinin bu tavırlarının açıkça suç teşkil ettiğini ifade ederek savcılığa sorumlular hakkında seçim suçu ve görevi ihmal nedeniyle suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'den ilçe seçim kurulu kararını uygulamayanlar hakkında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER