CHP, Hakan Fidan'ın diplomasını tartışmaya açtı: 'Hiçbir bilgi yok’
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 8 2025
CHP, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın üniversite diplomasını gündeme taşıdı. Grup Başkanvekili Murat Emir, Hakan Fidan’ın özgeçmişinde lisansını tamamladığı söylenen Maryland Üniversitesi'ne bağlı Almanya'da askerlerin gitmesi için açtığı üniversiteyi YÖK’ün tanıyıp tanımadığını sordu.
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Ekrem İmamoğlu ve 28 kişinin 35 yıllık diplomalarının iptali ile gündeme gelen tartışmaları anımsatarak, kendisine 200 bin TL’lik tazminat davası açtığını duyurduğu Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın özgeçmişinde lisansını tamamladığı söylenen Maryland Üniversitesi'ne bağlı Almanya'da askerlerin gitmesi için açtığı üniversiteyi YÖK’ün tanıyıp tanımadığını sordu.
Emir, “e-Devlet'te bu üniversite ile ilgili ’Kurulumuzda mevcut uluslararası listelerde yer almamaktadır’ deniliyor” ifadesini kullandı.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında şunları kaydetti:
“60 MİLYAR DOLARA MAL OLDU BU ÜLKEYE”
"Cumhurbaşkanının saplantıları, kendi ikbal kaygıları, koltuğuna yapışma kaygısı kur korumalı mevduatta 60 milyar dolar; 19 Mart cuntasında, yani Ekrem İmamoğlu'nu, yani karşısındaki en güçlü adayı ‘cezaevine koyayım, kurtulayım’ kaygısı 60 milyar dolara mal oldu bu ülkeye, bu ülkenin yoksul insanlarına.
“BİZ BUNU E-DEVLET’TEN TARADIK”
Ama ben size gerçek bir soru sorayım. Değerli arkadaşlar; biliyorsunuz Hakan Fidan'ın adı cumhurbaşkanı adayı olarak geçiyor. Niye? Çünkü diyorlar ki, seçim zamanında olacak 2028'de. Peki, eğer seçim zamanında olacaksa o halde Tayyip Erdoğan bir daha cumhurbaşkanı adayı olamaz. Adayınız kim? Sabahtan akşama kadar CHP'nin adayını konuşuyorsunuz. Sizin adayınız kim? Hakan Fidan mı? Ama demedi demeyin, Hakan Fidan'ın da diplomasına sorun olabilir. Hakan Fidan'ın kendi MİT'teki CV'sine bakıyoruz, kendisinin üniversite eğitimi biraz şüpheli. Açıklanması lazım. Niye? Çünkü NATO görevi sırasında Maryland Üniversitesi'nin Almanya'da askerlerin gitmesi için açtığı bir üniversiteye gittiği söyleniyor CV'sinde. Peki, bu üniversite gerçekten YÖK'ün tanıdığ
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'
6.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'7.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor8.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...9.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi10.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







