CHP heyeti, oto galericilerinin sorunlarını dinledi

CHP heyeti, oto galericilerinin sorunlarını dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Doğan Yılmazkaya ve Mustafa Sarıgül, Ankara Oto Galericileri Derneği'ni (ANODER) ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Mart ayında Gölbaşı'na taşınmaları istenen oto galericilerinin durumu hakkında bilgi veren ANODER Başkanı İlkay Kalkan, 2008 yılında çıkarılan kanundan sonra ruhsat alamayan girişimcilerin, 'rent a car' adı altında hiç bir odaya kayıt olmadan faaliyet göstermeye başladıklarını kaydetti. Bu nedenle Ankara'da en az bin 500 oto galerisi varken, kayda geçen galeri sayısının 550'ye çıktığını ifade eden Kalkan, yeni yere geçmek için verilen sürenin kısa ve yerleşkenin yetersiz olduğunu belirtti. Kalkan, konuyu görüşmek üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten randevu beklerken taşınmaya ilişkin belediye meclis kararını öğrendiklerini anlattı. Kalkan, "Daha tadilatı bitmemiş, en az 2-3 aylık süreye ihtiyacı olan bir yerleşkeye, 1 ay sonra taşınmamızı istiyorlar. Kaldı ki 1500'ün üzerindeki oto galericiyi 550 dükkan kapasiteli bir yerleşkeye taşımak istiyorlar. Geri kalan 1000 esnaf ne yapacak? Dükkan sahipleri ne yapacak? Yerleşkede traktör, otobüs, kamyon ve otomobillerin beraber bulunması öngörülmüş. Hiç bir otomobil galericisi, araçların yapı ve özelliklerinin farklılığı nedeniyle, büyük araç galericileriyle birarada bulunmak istemez. Biz projemizde büyük araçlar ile otomobiller için ayrı yerler planladık, projelendirdik ve başkana sunduk. Ancak projemizin incelenmesi için randevu talebinde bulunduğumuzda kararın çoktan alınmış olduğunu öğrendik" ifadelerini kullandı.

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de oto galericilerinin taleplerinin dikkate alınması gerektiğine işaret ederek, "Ankaradaki oto galericiliği hem ağır vasıta, hem binekle beraber 550 dükkana hapsedilemez. Bu olmayacak bir iş" dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber CHP heyeti, oto galericilerinin sorunlarını dinledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER