CHP iki ismin Cumhurbaşkanı adaylığı iddiasını yalanladı

CHP’den cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Özgür Demirtaş ve Muhtar Kent gibi isimlerle görüşüldüğü iddialarına yalanlama geldi. İddialara göre bu iki isim parti kulislerinde konuşulmuyor fakat 3 isim öne çıkarılıyor. Kılıçdaroğlu ve Akşener'in görüş birliğine vardığı da kulislerde konuşulanlar arasında.

SHABER3.COM

Cumhuriyet'te yer alan habere göre gazeteci Emin Çapa, Halk TV’de yaptığı açıklamalarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayının belli olduğunu ve bu kişinin siyasetle bir bağının olmadığını iddia etti. Çapa, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı hakkında, “CEO'luk yapmış tanınan bir isim. Siyasi partilerle alakası yok. Akşener ve Karamollaoğlu ile de görüştü” demiş, adayın ismini öğrendiğinde şaşırdığını ifade etmişti. Önceki gün de Twitter adresinden bir paylaşım yapan Çapa, yine benzer bir profile işaret etti.

O tweet şöyle:



Çapa’nın, açıklamalarıyla ekonomist Özgür Demirtaş ve Coca Cola’nın CEO’luğunu yapan Muhtar Kent’e işaret ettiği konuşuldu.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’ye açıklama yapan Özgür Demirtaş, "Ailede bir prensip kararı aldık. Siyaseten hiçbir şey söylemeyeceğiz”  diyerek hakkındaki iddiaları reddetmedi. Muhtar Kent ise sessizliğini sürdürüyor.

Söz konusu tartışmalar özellikle Twitter üzerinden yürütülürken Özgür Demirtaş ve Muhtar Kent gibi isimlerin cumhurbaşkanı adayı olarak öne sürülmesine tepki yükseldi.

‘ADAY OLABİLECEK 3 İSİM VAR’

CHP kulislerinden edinilen bilgilere göre ise iki ismin de CHP’nin adayı olamayacağı, böyle bir potansiyele sahip olmadıkları belirtildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son günlerde yaptığı çıkışlara dikkat çeken bir milletvekili, “Partimize merkez sağdan gelen milletvekillerinin bile özellikle tezkere oylaması sürecindeki konuşmasında Sayın Kılıçdaroğlu'nu elleri patlayana kadar alkışladığını gördüm. Bana sorarsanız son zamanlarda en iyi ivmeyi Genel Başkanımız yakaladı” dedi.

‘Siyasetten uzak bir ismin aday gösterileceğine’ ilişkin iddialara da değinen milletvekili, “Partimizin kulislerinde böyle bir profilin aday gösterilmesi konusu konuşulmuyor bile. Genel Başkanımızın böyle bir aday çıkaracağını öne sürmek bana mantıklı gelmiyor” derken; bu yöndeki iddiaları öne süren Emin Çapa’nın bu konudaki açıklamalarının doğruyu yansıtmadığını söyledi.

CHP’nin cumhurbaşkanı adaylığında, ‘siyasetten uzak bir ismi aday göstermek gibi bir riske’ girmeyeceğine değinen milletvekili 3 isme dikkat çekti. Bu yönde parti kulislerinde Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylık için konuşulan isimler olduğunu belirtti.

KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI, AKŞENER BAŞBAKAN

Bu 3 isim dışında CHP’nin aday çıkarmayacağını söyleyen vekil, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının daha yüksek bir ihtimal olduğunu belirterek Millet İttifakı'na dikkat çekti. Milletvekiline göre Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında bir görüş birliğine varılmış olabilir. O görüş de Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması, ardından da parlamenter sisteme geçilerek Meral Akşener’in Başbakanlık koltuğuna getirilmesi öngörülüyor.

<< Önceki Haber CHP iki ismin Cumhurbaşkanı adaylığı iddiasını yalanladı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER